Деца открили „замръзнало“ същество. Завели го в клиника и не повярвали на очите си:

Деца открили
Източник: St. George Veterinary Clinic

Двама тийнейджъри се разхождали из квартала си, когато забелязали тълпа от хора, скупчени около кола. Двамата се приближили, за да разберат какво гледа тълпата на това наглед странно място.

Гледката била още по-странна. Под колата имало замръзнало, вкочанено същество, неспособно да се движи.

Момчетата знаели, че трябва да действат бързо, ако искали това животно да оцелее, но нямали представа как да помогнат на горкото създание.

Приятелите Джейдън Петипас и Ейдън Харт направили необичайното откритие в канадския град Сейнт Андрюс в Ню Брънзуик , съобщава новинарският канал CBC в Канада.

В този момент двамата тийенйджъри още не знаели, че щели да бъдат приветствани като герои за действията си преди края на деня.

Когато забелязали група хора, скупчени наоколо, децата решили да видят какво ги е накарало да се спрат. Но дори и отблизо те не били сигурни какво точно виждат. Нямали абсолютно никаква идея каква е тази космата безформена маса.

Животното било едва разпознаваемо и било доста измръзнало.

Оказало се, че животното е катерица, която била заклещена под кола и покрита с изолационна пяна. Те знаели, че не й остава много.

„В негя нямаше нищо разпознаваемо“, казва 15-годишният Джейдън пред CBC Canada.

Момчетата знаели, че катерицата се нуждае от помощ, но не били сигурни как да получат тази помощ, затова влезли в магазин за хранителни стоки и грабнали малка щайга с мляко, за да приютят катерицата.

Никой около момчетата обаче не знаел какво да прави и с течение на времето ситуацията се влошила.

Момчетата се обадили на приятели и семействата си с молба за помощ.

Тогава майката на Джейдън се намесила и се свързала с ветеринарна клиника на 20 мили, като й било казано да доведе животното незабавно.

„Никога преди не бях виждала подобно нещо“, казва д-р Мелани Игън от ветеринарна клиника „Свети Георги“.

Тя разказва, че катерицата е била толкова обвита в изолационната пяна, че е можела само леко да движи задните си крака.

Ако момчетата не били действали толкова бързо и майката не им била помогнала да донесат катерицата, тя може би нямало да оцелее. Ветеринарният лекар подозира, че животното може да е живяло в нечий гараж, мазе или навес и да се е заклещило в материала.

катерица
Източник: Facebook/St. George Veterinary Clinic

„Някой вероятно е запушвал дупка, опитвайки се да предотврати течение и това малко същество е избягало през нея, когато е била още мокра“, казва тя. „Но това нещо се втвърдява доста бързо, така че не е било нужно много време, за да стане белята“.

Лекарката споделя, че са били необходими време, търпение и алкохол, за да се отдели пяната от козината на животното. След това тя я разчесала, заради което животното загубило част от козината си.

След като била спасена, катерицата била пусната обратно в дивата природа.

За щастие тези двама добросърдечни тийнейджъри действали бързо и успели да спасят бедното създание.

Advertisement