Тя дала на бездомен да работи в ресторанта й в замяна на храна. Той се оказал със златно сърце

Тя дала на бездомен да работи в ресторанта й в замяна на храна. Той се оказал със златно сърце

Сейша Абигейл (Cesia Abigail) има репутацията на жена, която винаги е готова да окаже помощ.

Когато в ресторанта й дошъл бездомник и поискал малко пари, Сейша демонстрирала искрен интерес и загриженост за положението му и започнала да го разпитва защо няма работа.

Гледайки в земята, бездомникът казал, че в миналото е извършил няколко престъпления, заради което сега никой не му вярва и не иска да го наеме. Мъжът споделил, че вече е напълно отчаян и е загубил всякаква надежда, че може да си изкарва честно прехраната.

Тогава жената отправила предложение, на което бездомникът не отказал.

За това как се развили събитията, Сейша написала на страницата си във Фейсбук.

Тя разказа следната история:

„Той влезе в ресторанта ми и ме помоли за малко пари. Погледнах го и го попитах „Защо нямаш работа? Ти си силен и здрав от това, което виждам. И никога нищо не ни се дава безплатно… нали?“

Мъжът отговори: „Имам много престъпления и никой не иска да ме наеме заради това. Трябваше да се обърна към улицата. Трябваше да започна да крада и да ограбвам, за да оцелея”

Този ден нямах достатъчно персонал, затова го попитах.. „Искаш ли да работиш“?

Очите му се отвориха толкова широко и широка усмивка се появи на лицето му и той каза да!! Каза, че ще направи всичко за малко храна.

От този ден минаха почти 2 седмици, той работи всеки ден по 2 часа: почиства и изхвърля боклука, мие чинии и изпълнява други прости задължения. Знаете ли какво направи, след като му платих за цялата работа, която свърши? Той купи храна от моя ресторант! Така реши да ми благодари!

Опитвам се да му го предложа безплатно, но той отказва.. така че му направих отстъпка. Той ми каза днес, че се радва, че най-накрая може да плати за нещо, че го кара да се чувства добре отвътре.“

Маркъс, това е името на бездомника, никога не е закъснявал или пропускал ден от работа. Не се знае как щеше да се развие животът му, ако не беше Сейша – един прост мил жест от нейна страна драматично променила съдбата му и му дала надежда за бъдещето.

„Много хора казват, че съм била благословия за него, но в този момент аз бях тази, която се нуждаеше от благословия“, споделя Абигейл пред CBS News.

Когато Маркъс приключил с измиването на ръцете си и започнал да връзва престилка около кръста си, Абигейл му предложи сандвич.

Преди да яде, той увил половината във фолио, избягал навън и го дал на друга бездомна жена на улицата.

„Това наистина ме трогна“, спомня си Абигейл.

В заключение Сейша написала: „Всеки ден се опитвайте да направите нещо добро за другите хора. Не съдете другите, независимо в каква ситуация са. В края на краищата ние не знаем по какви причини животът им се е стекъл по този начин. Всеки има право на още един шанс. ❤️‍“

Advertisement