Тази силна по дух жена отказала да направи аборт, въпреки съветите. И ето какво чудо получила!

майка-на-четиризнаци

За Саманта Ван, родом от Тайван, но живееща в САЩ, децата са смисълът на живота. Тя мечтаела за свои рожби и когато разбрала, че е бременна, била на седмото небе от щастие.

Тази новина открила за нея свят с големи възможности и нови, неизпитвани дотогава чувства. До момента, в който лекарят й казал, че трябва да направи аборт.

Това било през седмата седмица на бременността. Тя разбрала, че се съмняват да й поставят диагноза извънматочна бременност и светът се преобърнал.

На ултраазвука не открили ембрионите в матката и предположили, че детето е започнало да се развива в тръбата. Жената трябвало да реши какво да прави, „докато не се случат критични последствия“.

Но Саманта стиснала зъби и се старела да не мисли за лоши неща. „Ще изчакам още“  — храбро заявила тя. Тя просто не можела да направи аборт. След още няколко седмици лекарите отново преобърнали живота й. „Всичко ще бъде наред, имате близнаци“ — било тяхното становище.

Саманта и мъжът й не знаели как да реагират на всичко. Чудели се на неуверени лекари ли са попаднали, или случаят им бил специален. Затова отишли на преглед при друг лекар, след който отново изпаднали в изумление: „Не, не са близнаци — казал другият лекар, — ще имате тризнаци“.

„С всеки нов пргледам имаше все повече и повече рискове — спомня си Саманта —  бях щастлива, но си мислех какво ще каже поредният лекар. Че ще са четири? Шест Десет?“

Но народът правилно е казал — бой се от своите желания и мисли, че могат да се сбъднат. Саманта минала още едно изследване, на което лекарите открили… още един плод! Но новините не били само хубави.

Четиризнаците било много трудно да се развият, затова лекарите предложили по хирургичен път да премахнат два от близнаците заедно с едната плацента, за да може другите две да се родят по-здрави.

Родителите уверявали Саманта да направи така, както я съветват лекарите. „Опомни се! — казвали те  — Така или иначе ще имаш две деца, защо да се излагаш на риск?“

Но Саманта не слушала никого. А и наистина, как можела да реши кое от децата й ще живее и кое — не? Хоспитализирали я за месец. За да запазят бременността.

На 21 октомври 2010 година Саманта родила прекрасни момиченца.

момичета-четиризнаци

четиризнаци

Одри, Ема, Натали и Изабел били съвсем слабички, все пак се родили на 26-та седмица от бременността, и дълго време трябвало да бъдат в отделението за интензивна терапия, преди цялата славна четворка да се прибере у дома.

момичета-четиризнаци

китайчета-четиризнаци

Тази история за пореден път доказва, че майчиното сърце винаги знае всичко напред.

Advertisement
Фейсбук коментари