Свекърва ми ме изгони, докато бях бременна. Но законът на бумеранга й върна всичко с лихвите

Свекърва ми ме изгони, докато бях бременна. Но после законът на бумеранга й върна всичко с лихвите
Изображение от freepik

Срещнах Сашо в едно кафене. Харесахме се и започнахме да се срещаме. Заедно ходехме на кино, разхождахме се в парка, пиехме кафе.

Аз живеех в апартамент под наем, а Сашо живееше с майка си. Минаха шест месеца и той ми предложи да стана негова съпруга, аз се съгласих.

Свекърва ми не ме хареса от първия миг. Сашо се премести да живее при мен. Така свекърва ми започна постоянно да идва при мен на проверки.

Тя се интересуваше от абсолютно всичко: с какво храня сина й, как чистя апартамента, дали гладя правилно ризите му. Според свекърва ми правех всичко грешно.

Но тъй като живеехме отделно, не се притеснявах особено за това. Обичах мъжа си и си прекарвахме добре заедно. Но не обърнах внимание на свекърва си. Напразно. Подцених тази жена.

Наближи още една Нова година. Планирахме да я посрещнем с наши приятели. Но точно преди Нова година свекърва ми се обади и каза, че е много болна и че наистина има нужда Сашо да отиде да се грижи за нея. И трябваше да прекарам всички празници сама вкъщи.

Цялата седмица мина така. През цялата седмица съпругът ми дори не ми се обади. Дори не ме попита как съм. Когато му се обадих, ми отговори, че майка му не се оправя и ме помоли да не му звъня повече. Когато майка му се оправи, той сам щял да ми се обади.

Мина още една седмица. Сашо най-сетне ми се обади и ми каза шокираща новина: не искал да се върне да живее при мен.

Но ако го обичам и искам да бъда с него, тогава трябва да се преместя да живея с него и майка му. Обичах го и се съгласих с това.

Както стана ясно впоследствие, това беше голяма грешка.

Един ден си направих тест и се оказа, че съм бременна. Но вместо да ми се зарадва, свекърва ми вдигна страшен скандал и ме изгони от апартамента си.

Съпругът ми пък каза, че все още не е готов да стане баща. И като цяло направил голяма грешка, когато се оженил за мен. Просто не можех да повярвам, че ми казва подобни думи.

Отидох да живея при майка ми. Там родих дъщеря си. Мама ми помогна с всичко. Сашо плащаше издръжка, но не искаше да се среща с дъщеря си. Не настоявах: това означаваше, че той наистина няма нужда от нас.

Когато дъщеря ми Светла порасна, си намерих работа, срещнах много добър човек и се омъжих за него. Купихме си апартамент. Справяме се много добре.

Бившият ми съпруг Сашо също се ожени повторно. Но този път не случи на добрячка като мен. Разбрах, че се е оженил за много зла и мързелива жена.

Сега свекървата сама пере всичко, приготвя храна и пере. А снахата постоянно е недоволна от всичко и й се кара.

Ето как сработи правилото на бумеранга.

Наскоро ми се обади бившата ми свекърва. Каза, че е осъзнала колко е сгрешила и поиска прошка. Даже искаше да се помири с мен, сети се, че има внучка. Късно!

Казах, че вечеч сме непознати един за друг. Всеки от нас живее както иска. И я помолих да не ми звъни повече.

Няма как да простя, че ме изгониха от дома си, когато бях бременна. Правилото на бумеранга винаги е работило и продължава да работи в този живот. И, да ви кажа, никак не е лошо.

Advertisement