Съжалих баща ми и го оставих да живее при мен, а сега той гони мен и децата ми от дома ни

Съжалих баща ми и го оставих да живее при мен, а сега той изрита мен и децата ми от дома ни
Снимка от Juan Pablo Serrano Arenas: https://www.pexels.com/photo/woman-leaning-on-glass-window-1101726/

Казвам се Елена. Със съпруга ми се разведохме преди две години. Сама отглеждам две малки деца. Живеем в двустаен апартамент, който купих сама преди да се оженя.

Баща ми се разведе с майка ни и изостави сестра ми и мен, когато бяхме много малки. Занимаваше се само със себе си и личния си живот.

В живота му нямаше място за нас. Но въпреки това винаги съм обичала баща си. Все пак ми е баща. И когато се раздели със следващата си жена, нямаше къде да живее. Започна да търси жилище под наем. Стана ми жал за него и го поканих да живее при мен временно. Мислех, че това е добра идея.

Сега не разбирам защо го направих. Знаех, че баща ми има много лош характер и обича всичко да е както той иска.

Помолих баща ми само за една услуга: да поседи с малката ми дъщеря сутрин за около половин час, докато заведа сина си на детска градина. Това е всичко. Всичко останало правех сама.

Един ден баща ми ми каза, че някаква жена ще дойде да го посети днес. При това той не ми поиска разрешение за това, а просто ме изправи пред свършен факт. Това не ми хареса много: в крайна сметка апартаментът ми не е място за запознанства.

Но аз се съгласих: мислех, че тази жена ще остане с нас една вечер и ще си тръгне. Но баща ми я покани да остане при нас цели две седмици. Откъде накъде? Бях категорично против.

Баща ми и аз имахме огромен скандал. Тази жена си отиде. Баща ми ми каза, че съм ужасна дъщеря и че му преча да уреди личния си живот.

Опитах се да му обясня, че моят апартамент, в който живея с малките си деца, не може да бъде обособен като дом за запознанства.След това баща ми започна да се среща с жени извън моя апартамент.

Минаха шест месеца. Сега баща ми се чувства като пълноправен собственик в моя апартамент. Постоянно ми се кара за всичко: не съм сготвила нещо вкусно, не съм го измила добре, не съм го почистила добре, не съм изгладила добре неговите неща.

Освен това съм била лоша майка и изобщо не знам как да възпитавам деца. А после баща ми стана крайно нагъл: започна да ми крещи и да ме обижда дори в присъствието на децата ми. Разведох се с мъжа си заради това.

Не исках синът ми да вижда това и да смята, че е нормално. А какво стана – собственият ми баща започна да се държи така! След поредната кавга с баща ми го помолих да си събере нещата и да си тръгне. Но той ми каза, че ми е помагал много през цялото това време и затова аз и децата ми ще трябва да напуснем апартамента. Бях просто шокирана, когато чух това.

Не знам какво да правя сега. Как мога да изгоня баща си от собствения си апартамент? Ако не си тръгне скоро, ще трябва да се обърна към съда.

Определено ще спечеля делото: в края на краищата баща ми няма права върху моя апартамент. Но просто се обиждам, че собственият ми родител ми се държи толкова грозно: помогнах му в трудни моменти, а той се държи така… Все пак е моят баща.

Advertisement