Жена осиновила котка. След 16 г. стопанката починала и реакцията на котката разплакала всички

Жената осиновила котка. След 16 г. стопанката починала и реакцията на котката разплакала всички
Източник: Pixabay

Топлата връзка между стопанката и нейния домашен любимец трогнали всички сърца. И когато котката останала сама, докарала до сълзи хората, които наблюдавали поведението й.

Анна била на 55 години, когато поискала да осинови коте. Тя била мила и грижовна жена, но съдбата решила да няма семейство. И за да облекчи самотата си, жената решила да си вземе домашен любимец. Освен това дошло времето за пенсиониране и Анна имала много свободно време.

Жената отишла в приют за животни и се върнала с малко сиво коте. Анна го кръстила Фильо. Котето се оказало умно, енергично и много игриво.

Стопанката и нейният домашен любимец заживели в пълна хармония. Всички съседи и приятели били изумени от отношенията им. Котката винаги посрещала и придружавала стопанката си, излизала с нея в градината и настръхвала, когато непознати се приближавали към нея, опитвайки се да я защити.

Кончината

След 16 години чудесен взаимен живот Анна починала и котката започнала да се държи по такъв начин, че в очите на съседите се появили сълзи.

Той започнал да тича всеки ден до гроба на стопанката и да седи там от сутрин до вечер, а през нощта оставал пред затворената порта, без да мърда. Котката започнала да изглежда много слаба и изтощена.

Съседите не можели да гледат спокойно отстрани, опитвали се да се доближат до котката и да го нахранят, но Фильо не позволявал на никого да се доближи.

Само едно малко момиченце, което било на 10 години, успяло да се доближи до животното.

Момичето започнало всеки ден предпазливо да се приближава до котката с пълна купа с храна и да му говори нежно. Първоначално котката продължила да се държи сърдито, но след няколко дни позовлила да се доближи до него и да го нахрани.

Така започнало приятелството между животното и детето. В крайна сметка родителите позволили на момиченцето да прибере котката и Фильо намерил своя нов дом.

Advertisement