Родителите изоставили момчето в парка с бележка. След години го срещнали отново…

Родителите изоставили момчето в парка с бележка. След години го срещнали отново...
Източник: Facebook/China Daily

Тази история се случи в китайската провинция Нимбо през 2012 г. Охранител намерил изоставено дете в градски парк, а до него бележка с молба да се погрижи за бебето.

Освен това пишело, че момчето е глухо и семейството е твърде бедно, за да се грижи за него. Бебето било само на няколко седмици…

Момчето попаднало в сиропиталище и останало там почти 2 години, докато американката Моли Сано не решила да осинови захвърленото дете.

На нея и съпруга й са били необходими много усилия, за да преминат през всички необходими процедури и едва на 2 октомври 2014 г. двойката успява да отиде в Китай, за да вземе момчето.

Момчето реагирало много добре на пристигането на новите родители, сякаш чувствало, че сега ще бъде по-добре обгрижвано.

„Беше любов от пръв поглед!“ – казва Моли. Така момчето заминало за Америка и новата му майка му дала името Бенет.

китайско момче
Източник: Youtube/Molly Sano

Осиновеното дете било в наистина добри ръце. Моли Сано е експерт по жестомимичния език, тъй като съпругът й също е глух. В резултат на това само след три месеца Бенет научил някои жестове и започнал да общува.

Въпреки това лекарите поставили на бебето още една страшна диагноза: синдром на Ушер, който засяга не само слуха, но и зрението. Според лекарите след известно време Бенет щял да ослепее напълно…

Бенет
Bennett or Bust

След като научила за това, Моли решава да намери биологичните родители на Бенет, за да може той да види истинската си майка, преди да ослепее завинаги.

Жената успяла да намери нужния й телефонен номер в клиниката за загуба на слуха в Нингбо, където се предполага, че е отишъл бащата на момчето.

И така през януари 2016 г. Моли посетила Китай със съпруга си и Бенет. Успели да намерят родителите на момчето и те се съгласили да се срещнат с тях.

Срещата била радостна и тъжна едновременно, истинската майка на Бенет веднага се опитала да обясни, че нямала друг избор.

Знаем обаче, че щом жената отново видяла бебето си, в нея преминало смесено чувство на радост и тъга. А когато настъпил моментът за сбогом, двете майки си разменили дълга прегръдка, изпълнена с нежност.

Съдбата на малкото дете всъщност не е уникална. В Китай родителите често трябва да се отказват от децата си заради демографската ситуация и законите, приети в това отношение.

Историята на Бенет не е история, която чувате всеки ден. В Китай не е позволено да се дават децата за осиновяване, затова има случаи на изоставяне. Това дете имало голям късмет да намери ново семейство, но не всички имат същата съдба.

Advertisement