Куче, спасено от състезания, не се доверявало на никого, докато не срещнало едно бебе

Куче, спасено от състезания, не се доверявало на никого, докато не срещнало едно бебе
Източник: SCOTT MERRIHEW

Мосли, английска хрътка от породата Грейхаунд, е била използвана в незаконни надбягвания с кучета. Но един ден кучето било спасено от защитници на животните. След спасението си кучето се озовало при мъж на име Скот Мериху.

По това време животното било на четири години и колкото и да се опитвали новите собственици да му дадат любов и обич, кучето все още оставало дистанцирано от тях. И нищо чудно, защото миналият му жесток живот преминал без капка любов.

Четири години стопаните се оитвали да разтопят студеното сърце на кучето. Но всичко било напразно, житейският опит на кучето в кучешките битки бил твърде суров и го променило завинаги.

Но изведнъж съпругата на Скот забременяла и кучето започнало да се променя пред очите им.

Мосли се опитал да общува с нея, опитал се да бъде близо до бременната жена и да я защитава.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mosley (@mosleythegreyhound)

„В края на бременността Мосли беше невероятно привързан към мен“, казва съпругата на Скот. Много е приятно и сладко да получаваш грижи не само от съпруга си, но и от спасено доскоро мрачно куче, което преди това не си е позволявало подобни чувства.

След раждането на бебето – Лукас, кучето разбрало, че е намерило човека, на когото ще се посвети през целия си живот.

„Мосли веднага се заинтересува от бебето, но разбра, че е необходимо да се пази дистанция“, спомня си Скот. Домашният любимец почувствал беззащитността и крехкостта на бебето, разбрал необходимостта да обича, да се грижи и да защитава новия член на семейството.

Мозли се оказало толкова нежно и привързано куче по отношение на бебето: той не изоставял бебето, постоянно бил наблизо и се радва; на всяко негово движение. И за разлика от котките, му било позволено да нощува в една стая с бебето.

бебе и куче хрътка
Източник: SCOTT MERRIHEW

Това ново мъничко човече събудило любов и топли чувства в разбитото сърце на бойното куче. И това е най-красивата трансформация, която можела да се случи! Домашният любимец разцъфтял и намерил смисъла на живота, а детето и семейството – най-преданият четириног приятел.

Advertisement