От глупост: четирима човека загинаха в опит да повторят Тик-Ток предизвикателство

От глупост: четирима човека загинаха в опит да повторят Тик-Ток предизвикателство
Източник: TIKTOK/@NATALIEJILLFIT

За разумните хора критичността е свойствена, но това явно не важи за много потребители на TikTok. В Tik-Tok набира популярност предизвикателство, при което човек скача във водата от лодка, която се носи по водата с пълна скорост.

Внимание! Не повтаряйте!


Предизвикателството се нарича Boat jumping challenge, а някои свръхумове решиха да го усложнят, като се превъртат във водата и правят различни видове салта.

Дори на пръв поглед идеята не изглежда безопасна, а предвид скоростта на плавателния съд и факта, че има шанс да си счупите врата отстрани на лодката, то предизвикателството е много, много опасно. 

Но кого спират тези дреболии? Според медиите през последните шест месеца четирима души са загинали в Алабама, участвайки в това предизвикателство.

Капитан Джим Денис от спасителния отряд в Чилдерсбърг казва, че тези хора просто са си счупили вратовете, скачайки от лодката във водата.

Първият случай е през февруари – жертва на предизвикателството става баща на три деца. Той загива пред очите на жена си и потомството си. Последният смъртен случай е регистриран през май.

„Мисля, че хората, които се снимат на камерата, вероятно ще направят нещо глупаво, защото искат да се покажат пред приятелите си в социалните медии“, казва капитанът и, разбира се, той е адски прав.

За съжаление, това не е първото смъртоносно предизвикателство, което води началото си от TikTok. Двама тийнейджъри загинаха след участие в Benadryl Challenge.

Като част от това състезание, потребителите пият лекарството за алергия Benadryl, за да предизвикат халюцинации.

Видеоклиповете с хаштаг #Benadryl в TikTok отбелязаха около 5,5 милиона гледания в края на юли. А това е опасно лекарство, чието предозиране може да бъде фатално, както се случи на двама тийнейджъри.

То може да причини палпитации и аритмии, както и халюцинации и конвулсии. Задържането на урина също е посочено като страничен ефект, но кой Тик Ток-ър мисли за последствията, искайки да изглежда готин пред връстниците си?

Advertisement