Момиче показало снимка на очите на семейството си и удивило всички

Момиче показало снимка на очите на семейството си и удивила всички

Момиче показало снимки на очите на майка си, татко си и брат си и сега хората са сигурни, че цялото й семейство идва от друга планета. Зениците на тези хора изглеждат необичайно, но за това има просто медицинско обяснение.

Потребителка на сайта Reddit с прякор Hghlvldvl от седемгодишна възраст започнала да разглежда лицето си в огледалото и забелязала, че външният й вид е специален. Според момичето, преди тази възраст очите й са били сини, но с течение на времето те са започнали да се променят и в зеницата да се появяват петна с различни цветове.

Ако погледнете очите на hghlvldvl отдалеч, няма да забележите нищо необичайно.

момиче-зеници

Но трябва да погледнете по-внимателно очите и ще видите,  че зеницата на момичето има няколко цвята наведнъж и те се разпределят много необичайно.

„Наричам ги лунички на очите“, обяснява тя.

хетерохромия

Според момичето тя няма проблеми със зрението и това не е изненадващо. В действителност хетерохромията (така се нарича това явление) е излишък или липса на меланин, който може да бъде наследен или причинен от генетичен мозаицизъм.

зеници-петна

Обикновено това не причинява дискомфорт на човек, освен може би повишено внимание към собственика му. Често хетерохромията се проявява в причудливи модели и прави човека уникално красив.

Но се оказва, че hghlvldvl не е единственият човек в семейството, който се отличава с необичайна външност.

петна-зеници

Това са очите на най-близките ми роднини. Татко отгоре вляво, мама горе вдясно, аз отдолу вляво, брат ми отдолу вдясно, – пише момичето в нов пост.

Хората не можели да не забележат, че зениците на майката на момичето са подозрително малки.

Но момичето обяснило, че майка й пие хапчета за повишаване на кръвното, което води до ефекта на стесняване на зениците.

Advertisement