Двойка скрила парите си в двора, увити във вестници. След години ги изровили и ахнали

Двойка заровили парите си в двора, увити във вестници. След години ги изровили и ахнали

Да се печели от депозит в банка е невъзможно. Често лихвените проценти, предлагани от финансовите институции, са малко под инфлацията. В резултат на това растящите цени постепенно намаляват реалната покупателна способност на парите.

Депозитите в банката обаче позволяват да си съхраняваме пари. Този инструмент за съхранение е чудесен за всички онези, които не знаят как да работят с борсата и не планират да инвестират в други проекти. Едно семейство обаче решило да пази банкнотите си по различен начин.

Семейство бизнесмени от Китай успяло да натрупа около 2 милиона юана за няколко години работа. Започнали да се чудят как да си пазят средствата. Първо двойката решила да вложи пари директно в банката. По-късно обаче се отказали от тази идея. Повод за това били слуховете за кражба на депозити.

Алтернативни средства

Съпрузите намерили стари вестници у дома и увили в тях всички налични банкноти. Но и това не ги успокоило. Бизнесмените започнали да се страхуват от кражби. Тогава взели уникално решение. Изкопали доста впечатляваща дупка в двора на собствената си къща, преместили там всички вестници с пари и ги покрили с пръст.

Неочаквани загуби

изгнили-пари

Веднъж дъщерята на двойката имала нужда от пари. Момичето се обърнало за помощ към родителите си. Двойката изровила съкровището си и установила, че повечето от банкнотите са повредени.

Някои банкноти по време на престоя си в земята изгнили и се превърнали в прах. Други просто се окислили. Повечето от спечелените пари станали неизползваеми.

повредени-банкноти

Семейството събрало всички запаси и побързало да се обърне към банката за помощ. От финансовата институция им казали, че могат да спасят само една четвърт от всички банкноти. Останалите пари са загубени.

Advertisement