Молитва към свети апостол Матей

Молитва към свети апостол Матей
Източник: omolitvah.ru

Сигурно няма християнин, който да не е чувал за апостол Матей. За живота на апостол Матей са събрани малко факти, но със сигурност се знае, че той е един от най-близките ученици на Христос.

Към Матей Леви често се обръщат с молитви от моменти на финансови затруднения, както и в други житейски ситуации.

Ако имате някакви житейски проблеми и не знаете как да ги решите, например, търсите работа, тогава трябва да отидете в храма и да прочетете молитва към апостол Матей за работа, той определено ще чуе молбата и ще ви помогнe. Хората се обръщат към мъченика и в други житейски ситуации, основното е молбата да е искрена и само за добро.

„О, славни апостоле Матей, който посвети живота си на Господа! Чуй молитвите ми, помогни ми да се справя с неприятностите и трудностите. Избави ме от бедност и беззаконие. Нека нарушителите ми бъдат наказани и справедливостта да  възтържествува. Вярвам в твоята сила и в силата на Господ

Бог Всемогъщи. Бъди с мен в момент на отговорност, насочи ме към правия път. Амин“.

Понякога човек няма възможност да посети църква и му се струва, че молитвите, прочетени у дома, няма да бъдат ефективни и няма да бъдат чути. Това не е така, защото ако вашите молби идват от чисто сърце, тогава Светецът ще ви чуе и със сигурност ще помогне.

Advertisement