„Сам вкъщи“ ряпа да яде! Вижте най-красивата коледна къща в България (видео)

Стоп кадър: Нова

Всички помним култовата коледна къща на семейство Макалистър от класиката „Сам вкъщи“. Цялата огряна в празнични светлини, тя ни изглеждаше истински коледен оазис.

Оказва се, че и в България имаме не по-малко красива сграда от тази на малкия Кевин. Тя се намира в Дупница и се бори за приза за най-красива коледна къща.

Декорирана като в приказките, осветена от безброй лампички, фигурки и венци, само щом я зърнете и веднага ще бъдете завладяни от неповторим празничен дух. Ваня Ламбева, собственичка на къщата, казва, че са я украсявали два месеца.

„Радваме се, когато виждаме радостта на хората в очите.“, споделя жената пред камерата на БНТ. Къщата е особено красива вечер, когато пред нея се събират малки и големи, за да се полюбуват и да се заразят с коледно настроение. Без съмнение тя е една от атракциите на Дупница.

Край къщата звучат и коледни песни, което допълнително допринася за празничната атмосфера.

Логичният въпрос, който си задавахме и за къщата от „Сам вкъщи“. Колко е сметката за ток?

„Не мисля, че сметката е толкова важна“ – отвръща Ваня. -:По-важна е усмивката на децата и радостта на хората“, казва собственичката Ваня.“ Жената яма идея и колко са на брой лампичките, които светят. „Трябва да ги броим със счетоводител“, шегува се тя.

В къщата е оборудван и специален кът, на който децата могат да се снимат за спомен.

Advertisement
Фейсбук коментари