„Който роди първия правнук, за него е наследството“, каза бабата на мъжа ми. И стана цирк

бременна жена и мъжът й
Източник: Unsplash/ Wes Hicks

Имам чувството, че попаднах в някаква комедия, защото не мога да приема на сериозно случващото се. Искат от мен да забременея възможно най-скоро и след това да родя също толкова бързо, сякаш мога по някакъв начин да повлияя на това.

Свекървата започна с тези интересни искания, когато майка й, тоест бабата на мъжа ми, заяви, че ще остави цялото наследство на този, който по-бързо роди нейния правнук или правнучка.

Тоест в раждането трябва да се състезавам с братовчедката на съпруга ми, която наскоро се ожени. Не ви ли звучи като пълна глупост?

Със съпруга ми сме женени от четири години и не бързаме с децата. Вече сме взели ипотечен, изплащаме го, искаме да се отървем от това бреме и след това да имаме деца.

Свекърва ми одобряваше нашата позиция, наричайки я зряла и балансирана, но сега мнението й се обърна на 180 градуса.

Бабата на съпруга ми е много особен човек. Съпруга на генерал с всичките присъщи на бюрократичните съпруги привилегии. Тоест тя смята себе си за елит, а всички останали са плебс, нищо повече.

Не я харесвах, затова я съм я виждала само веднъж – на нашата сватба. Тя наистина не ходи никъде, защото вече е стара и й е трудно.

Бях много щастлива, че не трябваше да общувам с нея. Съпругът ми прие желанието ми да съм далеч от баба му като нормално, самата баба също не искаше да ме вижда , така че всичко беше наред.

Но наскоро нещо й щукна на бабата и тя обяви волята си

– Което семейство роди първия ми правнук, на него ще оставя наследството – казала тя на поредната семейна сбирка.

Съпругът ми ми разказа за това през смях, но свекърва ми се вкопчи в тази идея с нокти. Все пак е голямо наследство! Голям апартамент, хубава вила на престижно място, малко скъпи украшения – голям джакпот!

Остава само да забременеете и да родите, толкова е лесно и най-важното много бързо. Поне според свекървата, която дотича да ни агитира.

– Все пак рано или късно ще родиш, а ако го направиш сега, ще имаш голяма полза! Да, и не е нужно да плащате ипотеката дълго време  – убеждаваше ни тя.

С мъжа ми само да се спогледахме невярващо. Съпругът ми го каза на шега, а свекърва ми го смята за ръководство за действие.

Дори ако оставим настрана, че имаме свои собствени планове за живота, тази история пак изглежда странна. Да имаме бебе в замяна на наследство? Това съм го чела в историческите романи и тогава, там такива неща се казваха от крале и други графове, които имаха нужда от наследник като въздух. А тази баба нещо се прави на интересна.

Съпругът ми и аз казахме, че няма да участваме в това, ако изведнъж съвпадне така, тогава добре, но няма да го правим нарочно, това не е нормално.

Но свекървата сега ни тормози с въпроси станало е ли чудото, бременна ли съм, здрави ли сме, има ли проблеми.

Праща ми тонове линкове към някакви статии от неразбираеми „гурута“, как да зачена правилно дете, къде трябва да легна  с краката си, как да зачена момче и какво е за момиче.

Освен това непрекъснато ни уведомява, че братовчедката на мъжа й също още не успява с бременността. Намеци, че имаме шанс да бъдем сред фаворитите на надпреварата.

Тя не може да приеме, че ние просто не искаме да участваме в тази надпревара. Да й обясняваме нещо е безсмислено, така че вече спряхме да губим време за това. А статиите, които свекърва ми изпраща, с мъжа ми периодично ги четем, за да се посмеем.

Advertisement