Когато ви трябва подкрепа: молитва преди началото на важно дело

молитва
Източник: Unsplash

Всеки иска плановете му да бъдат реализирани и всяко дело да бъде успешно. Добре подбраната молитва ще помогне на всеки, който се нуждае от подкрепа.

Безкористната помощ в съвременния свят, за съжаление, се е превърнала в лукс. Всеки живее за себе си и малцина успяват да подкрепят ближния си. Завистливите хора също могат да причинят много неприятности.

Но висшите сили винаги ще помогнат на тези, които се обръщат към тях в трудни моменти. Вярващите трябва да помнят, че доброто дело винаги ще намери отговор и искрената молитва няма да остане без отговор.

Текстовете на молитвите не е задължително да се запомнят или да се четат от хартия. Достатъчно е искрено да повярвате и да отворите душата си, за да се обърнете към Бога. Като казвате молитвените думи, идващи от сърцето ви, вие сте искрени не само пред Господа, но и пред себе си.

Молитва преди начало на дадено дело

Молитвата и молбата за добро за себе си и близките трябва да бъде само с чисти мисли и без личен интерес. Не се молете преди всяко дело. Достатъчно е да кажете „Боже, благослови“.

В случай, че се колебаете да предприемете важна стъпка, имате нужда от някакъв катализатор и Божията благословия, молете се. Искрената молба за помощ, напътствие и подкрепа винаги ще бъде чута.

„Царю небесни, Господи Всемогъщи, чуй ме, Твоя раб (име), не ми отказвай помощ и помогни да извърша благо дело за Твоята слава. Амин“.

Можете да се молите не само на Господ, но и на светиите. Например молитвата към Николай Чудотворец ще ви предпази от необмислени действия и ще предотврати зли помисли на някой зложелател.

„Николай Угодник, наш защитник на грешната земя, спасител на нашите души. Изпрати ми своята доброта, но защити добрата ми кауза за славата на нашия Господ. Покажи ми правилния път, отърви ме от съмненията, но не ме забравяй, грешния раж (името ви), в молитвите си. Амин“.

След като завършите важните дела (независимо дали става дума за строеж, скъпа покупка, смяна на работа, дълго пътуване), не забравяйте да се помолите на Господ или Светите Божии светии с благодарност, че не ви оставят в трудни времена, опазили са ви и са ви дали възможност с чисто сърце и добри мисли да довършите започнатото.

„Благодаря ти, Господи, че не остави молбата на твоя раб (името ви) без отговор. Делото мина добре и завърши добре. Амин“.

„Николай Угодник, наш защитник, смирено ти благодаря за помощта и успеха в моите праведни дела. Амин“.

Advertisement