Какво ще стане, ако спрем да правим любов?

Малко неща са способни да подобрят настроението и да запленят, като едно от най-старите и красиви забавления в света, пише The Health Awareness. Но мнозина подценяват значението на здравословния, редовен секс.

Сега ще ви кажем защо не трябва да се отказвате от секса. Ето какво се случва с тялото ви, когато спрете да правите любов:

1. Боледувате по-често

Ако не правите секс дълго време, имунната ви система отслабва значително. Това означава, че е по-лесно микробите да влязат в тялото ви и да ви заразят с грип или обикновена настинка. Така сексът ви спестява мъките да пиете чай със сладко от малини!

2. Нивото на стрес се повишава

Сексът е чудесен начин да намалите нивата на стрес. Редовният секс понижава хормоните на стреса и ви прави по-спокойни. Без секс се превръщате в бомба със закъснител!

3. Трудно ви е да се възбудите

Колкото и да е странно, това е истината: липсата на редовна практика често води до факта, че човек не може да изпита възбуда. При мъжете това се проявява в проблеми с ерекцията, при жените – в невъзможността за достигане на оргазъм. Така че не спирайте да тренирате, за да започвате винаги от половин оборот!

4. С времето губите желанието да правите секс

Ако тялото ви забележи, че периодът на сексуално въздържание е дълъг, това намалява производството на полови хормони. След известно време вече не искате секс и либидото ви се променя. Всичко това са признаци на липса на полови хормони.

5. Дистанцията между вас и партньора ви се увеличава

Когато хората в една връзка рядко спят един с друг, междуличностното разстояние между тях расте. В резултат на това започвате да се съмнявате в партньора си и намирате другите хора за по-привлекателни.

6. Самочувствието ви спада

Не е изненадващо, че на човек, който никой не иска, му пада самочувствието. Но липсата на секс също е лоша за вашето физическо състояние и дори може да доведе до депресия. Проучванията показват, че редовният секс може да помогне в борбата с депресията и е почти толкова ефективен, колкото антидепресантите!

7. Повишава се рискът от рак

Мъжете, които не са правили секс дълго време, имат повишен риск от развитие на рак на простатата. Така че си дайте малко релакс – това намалява риска от рак!

Advertisement