Непознат добряк изуми родния фейсбук с постъпката си и послание „Предай нататък“

Непознат добряк изуми родния фейсбук с постъпката си и послание
Източник: Фейсбук

Помните ли филма „Предай нататък“? Той разказва историята на малкия Тревър, на когото му хрумва идеята как да създаде верига от добрини. Идеята се състои в това да направи добро на трима човека, които от своя страна да направят добро на други трима човека. И така нататък…

Ще си кажете, че това е наивен филм, а живеем в свят, чието съвремие е по-бездушно отвсякога и добрините изглеждат химерни. Но не е така. Добрите  хора все още са сред нас, дори понякога да нямат имена и лица.

Тези дни фейсбук се трогна от публикацията на човек на име Кръстин Велков, който разказа как непознат му е направил безкористна добрина.

Ето и самата публикация, публикувана в популярната група „Забелязано в София“:

„Не съм от хората, които пишат подобни публикации, но истината е, че ми стана готино и реших да споделя с вас. Дано и този пост стигне до непознатия добряк, направил този жест.

Разказвам. Днес ми бяха сложили скоба до ИСУЛ, след плащането и потеглянето ми, обърнах внимание, че под чистачката ми има няколко банкноти. Спрях, взех ги, а на тях пишеше “жив и здрав, предай нататък”.

Е стана ми готино, в забързаното ежедневие все още се намират непознати хора, които без нужда, без причина ти дават повод да се усмихнеш.

Е “непознати добряко” – огромно ЕВАЛА, обществото има нужда от хора като теб. Ти бъди жив и здрав ! А аз те уверявам, че тези банкноти с това послание ще отидат под чистачката на друг “пострадал”.“

Наистина вдъхновяваща постъпка, която ни кара да се усмихнем. А и не само това. Кара ни и ние „да предадем нататък“. 

Advertisement