Исках по-добра съдба и живот за детето си, затова трябваше да се откажа от него…

Исках по-добра съдба и живот за детето си, затова трябваше да се откажа от него...
Изображение от rawpixel.com on Freepik

Не, няма да възразя, ако ме осъдите за постъпката ми, имате пълното право да го направите.

Изоставих своята кръв, собственото си дете. Така детето ми се озова в дом за деца без родители. Знаете ли какво ме накара да направя това?

Работата е там, че много обичам сина си, но съм самотна майка, съвсем сама на този свят и няма от кого да очаквам помощ. Когато се върнахме у дома след родилното, не можех да работя, защото синът ми беше много мъничък.

След известно време свършихме всички пари, които бях спестила и не ни стигнаха нито за дрехи за детето, нито за храна.

С течение на времето си намерих почасова работа, за да свързвам двата края, но се появи друг проблем – липса на време и внимание за моето момче. Това е порочен кръг.

И тогава взех решение, което беше много, много трудно за мен. Стигнах до извода, че на сина ми ще му е по-добре в дом за деца, отколкото при мен. Там то ще бъде облечено, нахранено и под стриктно наблюдение денонощно.

Да, разбирам, че се чудите защо съм родила дете тогава.

Имах съпруг и бях щастливо омъжена. Съпругът ми печелеше добри пари и беше против да ходя на работа. Всяка вечер той се прибираше вкъщи, където го чакаше вкусна вечеря, приготвена от мен, а за това получавах цветя или друг подарък.

Имахме страхотни отношения. Съпругът ми напълно ме осигуряваше, имахме голяма, удобна къща и всичко необходимо за раждането на дете.

Дори и в най-лошия си кошмар не можех да си представя, че в един момент щастието ми ще бъде унищожено.

Съпругът ми имаше много печеливш бизнес, който много дразнеше конкурентите му. В името на парите прекрачиха границата – те инсценираха инцидент – автомобилна катастрофа, в която мъжът ми загина.

Всичко: къщата ми, бизнесът ми, банковите ми сметки ми бяха отнети по безскрупулен начин. Останах без нищо и в този момент разбрах, че съм бременна.

Нямах близки, не знаех къде да отида. Имах спестявания и бижута, които продадох и успях да си купя малка къща в покрайнините на града. Поне не бях на улицата. Започнах да си търся работа на непълен работен ден, приемах всяка работа само за да спечеля някоя стотинка.

В съседна къща живееше бившата ни готвачка, която много ми помагаше и често ми даваше пари назаем за памперси и дрехи за детето.

Отначало тази добросърдечна жена ми помагаше със сина ми и успях да спечеля допълнителни пари. Работех всякакви професии, като мияч на чинии, портиер и дори раздавах рекламни листовки пред магазините.

Но по-късно единствената ми помощничка се разболя и децата й си я взеха при тях да си я гледат.

Аз и синът ми отново останахме сами. Беше ми много трудно да взема това решение, но един ден реших.

Просто нямах друг избор. Исках по-добър живот за детето ни.

Единственото нещо, за което моля Бог всеки ден, е синът ми някога да ми прости. Да, знам, че няма да му е лесно, защото аз самата съм израснала в сиропиталище.

Бог да го пази.

Advertisement