Тя е София Жирау – първият модел на Victoria’s Secret със синдром на Даун

Тя се казва София Жирау - първият модел на Victoria’s Secret със синдром на Даун
Източник: VICTORIA'S SECRET, SOFIAJIRAU, INSTAGRAM

Пуерторикански модел стана първата жена със синдром на Даун, която участва в кампания на Victoria’s Secret.

25-годишната София Жирау е една от 18-те жени, които се появяват в реклами за новата колекция на марката „Love Cloud“, пусната на Свети Валентин.

„Един ден мечтаех за това, работих върху него и днес това е сбъдната мечта. Най-накрая мога да ви кажа моята голяма тайна. . . Аз съм първият модел на Victoria’s Secret със синдром на Даун“, развълнувано обяви Джирау в публикация в Instagram, която сподели със своите над 200 000 последователи.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofía Jirau (@sofiajirau)

Джирау стартира кариерата си на модел в Пуерто Рико през 2019 г. Същата година тя стартира собствен успешен онлайн магазин за мода Alavett. (Алавет, или „Обичам го“, е любимата фраза на Джирау, според сайта.)

През февруари 2020 г. – само месец преди избухването на пандемията от коронавирус, която затвори света – Джирау прави своя дебют на Седмицата на модата в Ню Йорк.

София-Жирау

Кариерата й продължила да процъфтява по време на пандемията, тъй като момчето спечелило много последователи в социалните медии. Тя създала своя собствена кампания „Без ограничения“ в опит да повиши осведомеността за синдрома на Даун, която в крайна сметка привлякла вниманието на ръководителите на Victoria’s Secret.

Марката за бельо била подложена на критики през последните години, изправена пред обвинения, че е „изключваща“. Актрисата Джамила Джамил я заклеймила като „трансфобна компания, която има фобия от мазнините. . . което цели да изключи повечето жени.“ Футболната звезда Меган Рапино казала пък, че посланието на марката е „патриархално и сексистко“.

модел-със-Синдром-на-Даун

Ето защо „Виктория Сикрет“ потърсила радикално ребрандиране и наскоро си избрала нов креативен директор.

Кампанията „Love Cloud“ – с участието на Жирау – е първият голям проект на ребрандираната Victoria’s Secret.

Освен Жирау, кампанията включва модели с различен произход и различни форми и размери. На него също присъстват жена с прошарена коса и жена, позираща с патерици.

Advertisement