Децата, родени през декември, са по-умни и обикновено живеят по-дълго! Ето защо:

дете-с-коледна-шапка

Може би си мислите, че сезоните не влияят на характера. Може би не вярвате в астрологията. Но има научни факти, които не е толкова лесно да се отхвърлят.

Декември е идеалното време за раждане на деца по няколко напълно научни причини. Съществуват множество изследвания, които показват, че да се родиш през декември е истински късмет и ето защо:

1. Декемврийските деца живеят по-дълго

Ако искате вашето дете да получи най-добър шанс да достигне до 100 години, то го родете през декември. Изследване показало, че удивителен брой хора, родени рез декември, са доживели до над 100 години.

2. Декемврийските деца имат по-здраво сърце

Изследванията показали, че хората, родени през септември-декември, имат по-ниско ниво на сърдечно-съдови заболявания от другите. По всичко личи, че това е една от причини аа живеят толкова дълго!

3. Декемврийските деца са по-дружелюбни

Според едно проучване, хората, родени през декември, са по-малко капризни и по-малко раздразнителни, от хорат, родили се през другите месеци (особено през юли!).

4. Декемврийските деца са по-умни

Разбира се, декемврийските деца са най-малките в класа. Много родителите се тревожаат, че децата им ще страдат заради това. Но всъщност това е полезно!

Изследванията показват, че за най-малките е по-лесно да запомнят и анализират информация. Трудно е да бъдеш най-малкият в детската градина, но с времето, когато детето влезе в университета, най-младият ще превъзхожда най-възрастния.

Advertisement
loading...
Фейсбук коментари