Абитуриенти от Добрич с тениски вместо скъпи тоалети, за да помогнат на болно дете

Абитуриенти-от-Добрич-с-тениски-вместо-скъпи-тоалети,-за-да-помогнат-на-болно-дете
Източник: bnt.bg

Випуск 2019 на Средно училище „Димитър Талев” в Добрич облече тениски вместо официални тоалети на своето изпращане. Спестените средства абитуриентите ще дарят за лечението на 2-годишното момченце Дани, болно от церебрална парализа.

Събраната сума е 600 лева, а младежите са осъзнали, че чрез жестовете на състрадателност може да се помогне на повече хора.

Росица Стоянова, 12 А клас в СУ „Димитър Талев” – Добрич: Решихме да направим нещо добро, да се включим в една добра кауза и да помогнем на едно дете в нужда.

Ивелина Живкова, 12 А клас в СУ „Димитър Талев” – Добрич: С готовност се включихме всички в тази инициатива. Идеята дойде още в 11-ти клас и в 12-ти я осъществихме.)

Зрелостниците споделиха, че очакванията им са да дадат началото на едно добро дело, което да се превърне в традиция.

Галин Димитров, 12 А клас в СУ „Димитър Талев” – Добрич: За да може да помогне на повече хора, колкото повече помогнат, толкова по-добре за дадения човек.

Момичетата споделят, че балните рокли не им липсват.

Метя Узунова, 12 А клас в СУ „Димитър Талев” – Добрич: Даже сега ми е много по-спокойно и съм горда, че съм с тая тениска, и че ще помогнем на детенцето.

Радка Лазарова, класен ръководител на 12 А клас в СУ „Димитър Талев” – Добрич: Учениците от 12 А клас са щедри хора, те го доказаха – днес освен това дарение, за което сами говориха, правят и друго.

Дарението ще се използва за създаване на нов модерен кабинет по литература в училище о, което абитуриентите вече напускат.

Източник: bnt.bg

Advertisement
Фейсбук коментари