104-годишен ветеран се възстанови от коронавируса!

104-годишен ветеран се възстанови от коронавируса

Уилям „Бил“ Лапшис наскоро отпразнувал 104-ия си рожден ден.

Семейството му е приготвило балони, шоколадова торта и любимата му пица. Денят е особено специален. Но не само защото Бил навършил 104 години.

Денят е специален и защото той се възстановил напълно от COVID-19, ставайки един от най-възрастните хора преборили вируса.

В началото на март Уилям заедно с група възрастни хора, живеещи заедно в дом за ветерани в Орегон, били първите, които дали положителен тест за коронавирус. Разбираемо, семейството му се притеснило.

Възрастните хора все още са най-уязвимите в битката срещу коронавируса. Те търпят много усложнения, а често тези усложнения са фатални. Някои възрастни пациенти обаче са победили вируса.

Миналия месец например 95-годишен мъж, също от Орегон, се възстановил от COVID-19, след като имал леки симптоми. Нещо повече, 101-годишен италианец също спечели битката със смъртоносния вирус.

Лекарите, които лекували Уилям, казали на семейството му, че има пневмония. След това, на 11 март, той бил тестван положително за коронавирус.

След дни здравето му изглеждало се подобрява. Той се усмихвал под медицинската маска, докато лекарите се грижели за него.

В петък, на 27 март, медиците с радост съобщили, че мъжът се е излекувал от вируса и може да празнува.

На 1 април Уилям отпразнувал 104-ия си рожден ден. Най-прекрасният подарък, който някога можел да получи, бил свободата да свали маската и да излезе навън за пръв път от седмици.

Advertisement
Фейсбук коментари