Това момиче преди се комплексирало заради кожата си. Днес тя е супермодел

Това момиче преди се комплексирала заради кожата си. Днес тя е супер модел

Сега, за да се превърне дадено момиче в модел, мерките сами по себе си не са достатъчни – много дизайнери търсят специални момичета и със собствено „излъчване“. Точно по този начин едно момиче на име Няким Гатвекс станало популярно не само с фигурата си, но и с тъмната си кожа.

Впечатлени от това невероятно момиче, решихме да споделим нейната история с вас.

судански-модел

Хората понякога я наричат ​​„Кралицата на мрака“ и през цялото време намекват, че тя трябва да бъде вписана в Книгата на рекордите на Гинес като човека с най-тъмна кожа. Но Няким нямала нужда от разни рекорди, тя се научила да се обича такава, каквато е и решила да не доказва нищо на никого.

тъмнокож-супермодел

Моделката стартирала своя страница в Инстаграм и към момента вече има над 800 хиляди абонати, които много я обичат и винаги се възхищават на необичайния й външен вид.

Самите родители на Няким са от Южен Судан, но момичето е родено в Етиопия, семейството й се е преместило там по време на гражданската война. Тогава те живеели в лагер за бежанци в Кения, откъдето по-късно отлетяли за САЩ. Тогава Няким беше на 14 години.

модел-Судан

Но момичето било толкова различно от другите деца, че трябваше непрекъснато да търпи подигравки по свой адрес. „Толкова си черна, иди да си вземеш душ“ – тя често чувала подобни реплики.

След като Няким й писнало толкова много от всичко, накрая тя решила да се подложи на процедура за избелване на кожата. Слава Богу, сестра й я разубедила да направи тази стъпка, като казала, че най-приятното усещане на света е да бъдеш себе си и в същото време да се чувстваш комфортно.

модел-тъмна-кожа

„Веднъж шофьор на Uber ме попита:„ Не се обиждайте, но бихте ли изсветлили кожата си, ако ви дадат 10 000 долара за това? “ Толкова се засмях. Той попита дали това означава не, а аз отговорих, че разбира се, че означава не. Защо трябва да осветлявам кожата, с която Господ ме е благословил?“

След като Няким заобичала себе си и се приела такава, каквато е, кожата й веднага станала хит.

модел-от-Судан

Тя се превърнала в много търсен модел и работи с марки като Calvin Klein, L’Oréal, Fashion Nova, Cosmopolitan и много други.

Днес Няким е успешен модел, който привлича вниманието с ярката си външност.

Advertisement
Фейсбук коментари