Спрете да купувате пилешко филе с бели жилки. Ето защо:

пилешко-филе-с-жилки

Важно е да знаете:

Белите ивици върху пилешкото филе означават, че пилето е страдало от това, че цяло живот е било в неподвижно състояние. В птицефермите пилетата активно се угояват и се снабдяват с хормони на растежа.

Върху животните се издевателства, като ги карат да растат в такива условия и това, разбира се, се отразява и върху продукцията. Такова месо е много жилаво (така наречения ефект на „дървесна гърда“), неприятно на вкус и мазно.

Коя е основната разлика между месото с жили от нормалното месо?

Съдържанието на мазнини в това месо е два пъти над нормата, а количеството протеини са съществено по-малко. За това говорят италиански изследвания по темата.

Пилето с подобни жилки вероятно е страдало от мускулна дистрофия, което е много вредно за имунитета на пилето и води до много заболявания, които се лекуват с помощта на антибиотици.

Американски изследователи през миналата година са направили подробен анализ на пилешкото в магазина. В резултат го разделили на три категории.

пилешко-филе

  1. А – пилешко месо с нормално количество бели ивици
  2. B – пилешко месо с умерено количество бели ивици
  3. C – пилешко месо с обилно количество бели ивици

През 50-те години средното тегло на пилето, което можело да се намери в магазините, било 1,4 кг и на възраст достигало 70 дни. В днешно време средното тегло по витрините на суперите е 3 кг, а възрастта – 47 дни. Изводите ги направете сами.

Advertisement
Фейсбук коментари