„Имам само една майка“. Син зарязал ученето, за да се грижи за майка си

Имам-само-една-майка--Син-зарязал-ученето,-за-да-се-грижи-за-майка-си

Преданият син не се отделя от нея и на сантиметър…

Лю Синхун е само на 20 години, но е взел сериозно решение за живота си. Майка му се лекува рак на паротидната слюнчена жлеза. Затова той оставил ученето и започнал да се грижи за нея.

А само преди година животът му бил напълно различен. Той постъпъл в университет в Тайван. Но когато разбрал, че майка му е зле, сметнал, че ученето не е толкова важно: „Имам само една майка“.

Ракът на жената се разпространил върху голяма част от тялото в средата на миналата година. Лю Синхун е сигурен, че може да продължи обучението си по всяко време. Но пък на майка му не й остава много…

Днес той е постоянно в болничната стая, в която е майка му.

„Сега майка ми има нужда от грижи. И аз, като неин син, нося пълна отговорност за изпълнението на таи роля. Всеки среща смъртта някой ден. Това е неизбежно“.

В същото време младежът смята, че общуването е много важно в последните дни на човек. Той иска майка му да се сбогува с всички, за да може в душата й да няма печал и съжаление.

В пост във фейсбук той изрази своята любов и благодарност към майка си:

„Мама вложи много време и сили, за да ме възпита. Тя ми помагаше с домашните и с много други неща. Но аз не прекарвах достатъчно време с нея. Може това да е последният Ден на Майката, който отбелязваме заедно“.

По-малкият брат на Лю Синхун също подкрепя родителя си и отива при нея след училище. Те имат и баща, но той не може да ходи често в болницата, тъй като трябва да ръководи нещата в магазина им.

Лю Синхун никога не забравя да се помоли за своята майка. Той се надява, че Бог всеки ден облекчава болката й.

„Благодаря ти, мамо, че ме доведе на този свят и за безкрайната любов, която ми дари“.

Advertisement
Фейсбук коментари