Малко преди евтаназията кучета се прегърнали и това спасило живота им!

Малко преди евтаназия кучета се прегърнали и това спасило живота им!
Източник: Angels Among Us Pet Rescue

Тези дружелюбни кучета Кала и Кира се озовали в приюта по едно и също време. Те веднага се „запознали“ и започнли да се сближават. Кучетата били заедно през целия си живот и дори преди смъртта си останали едно до друго.

Те били на няколко часа от евтаназия, когато едното куче трогателно прегърнало другото. И това спасило живота им!

Един от доброволците видял тази гледка и след като снимал двамата приятели, публикувал сърцераздирателната снимка във фейсбук с надеждата, че някой ще дойде и ще вземе тези две приятелски настроени създания.

Два часа по-късно семейство се свързало с приюта, което искало да спаси кучетата от евтаназия и да ги прибере.

Кала и Кийра
Кала и Кийра в новия си дом. Източник: Angels Among Us Pet Rescue

Снимките били публикувани в интернет от организацията «Angels among us» („Ангелите сред нас“), която се бори за премахване на евтаназията за бездомни животни.

Организацията се намира в Джорджия и спасяват кучета и котки от приюти с висока смъртност в останалата част на щата.

Говорителка на приюта казва: „Кала и Кийра бяха на часове от планираната си смърт в горещия ден, когато доброволец от приюта ги снима в развъдника им и улови сърцераздирателна прегръдка.

„Angels Among Us Pet Rescue знаеха, че са необходими незабавни действия, за да спасят тези двама приятели, и те ги измъкнаха от тежката им ситуация в приюта, без да губят нито минута“. 

В тези снимки има много дълбок смисъл: животните се нуждаят не само от опека и защита, но и могат да демонстрират искрени дълбоки чувства, подобни на хората.

Advertisement