Зла шега на съдбата: Матю Пери предсказал собствената си смърт (видео)

Матю Пери

По-малко от година преди смъртта си, Матю Пери прогнозира, че пристрастенoстта му към наркотиците и алкохола може да го убие.

Актьорът от „Приятели“, който прекара години в борба със зависимостта, направи трогателното предчувствие в своите мемоари „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“.

В книгата той споделя за пристрастеността си: „Не просто съм болен, но съм ужасно болен“.

„Обратното броене тече. Това ще ме убие.“

В книгата си Матю споделя как едва не е умрял и му бил даден шанс едно към 50 да оцелее, след като дебелото му черво се спукало заради употребата на опиати.

Актьорът също използва мемоарите, за да направи трогателното признание, че не може да се принуди да гледа как играе Чандлър Бинг в „Приятели“, тъй като мразел начина, по който външният му вид се променял в ситкома в зависимост от това какъв наркотик използвал по това време.

Той казва: „Мога да различа сезон по сезон по това как изглеждах. Ето защо не искам да го гледам, защото това е, което виждам.“

„Имах правило, че никога няма да пия или да употребявам наркотици, докато работя.“

„Защото уважавах твърде много петимата души, с които работех.“

Героят му Чандлър Бинг също със зловещо предсказание

Матю Пери може би е предсказал собствената си смърт и в един от епизодите на „Приятели“.

В осми епизод на девети сезон неговият герой казва: „Предполагам, че аз ще бъда този, който ще умре пръв.“

В епизода Рейчъл (Дженифър Анистън) и Рос (Дейвид Шуимър) спорят кой ще получи попечителството над момиченцето им Ема, ако нещо им се случи.

Ейми, сестрата на Рейчъл, изиграна от Кристина Апългейт, твърди, че тя ще получи попечителството над Ема, но тя изобщо не е била част от живота на Рейчъл, така че Рейчъл и Рос съобщават новината, че Моника (Кортни Кокс) и Чандлър (Матю Пери) ще поемат грижите за малката Ема, ако нещо се случи с тях.

Това започва кавга между всички приятели, а когато Чандлър без да иска счупва всички скъпи порцеланови чинии на Моника, той казва: „Предполагам, че аз ще бъда този, който ще умре пръв“, имайки предвид факта, че неговият герой ще умре преди останалите петима приятели, защото Моника ще го „убие“.

Advertisement