Жена се молела старото и болно куче да дочака бебето й. То издържало, а срещата им я разплакала

Жена се молела старото и болно куче да дочака бебето й. Срещата между бебето и кучето я разплакала
@FAACAC/Facebook

Малко хора, търсещи куче от приют, не биха взели старо такова. Тъжно е как възрастта на тези кучета за осиновяване е определяща за това да стоят затворени в клетка. Възрастните кучета могат да създадат най-прекрасните житейски преживявания, независимо на колко години са, когато дойдат във вашия дом.

Ако не сте сигурни, историята на Бет и Майкъл Кларк и 17-годишното куче, което те спасили, несъмнени ще ви убеди.

През декември 2015 г. двойката посети Friends Of Anne Arundel County Animal Care & Control в Милърсвил, Мериленд, за да оставят дарени одеяла и консумативи.

Но си тръгнали със 17-годишно куче на име Роки. 

Роки се е появявал като бездомник в приюта цели шест пъти от 2012 г. насам.

„Той беше наистина крехък“, казва Бет пред ABC News. „Наистина кльощав. Той просто изглеждаше невероятно тъжен. Погледнах съпруга си и си казах: „Взимаме го“.

Ощя в същия ден старият Роки се озовал в дома им. Жената дори не се поинтересувала за предишните собственици или предишния живот на Роки – това нямалло значение за нея.

„Просто не исках това 17-годишно куче да умре в клетка“, споделя тя.

Бет и Роки
@FAACAC/Facebook

Двойката знаела, че Роки може да не издържи дълго, след като го заведе у дома. Той бил стар, но те били щастливи да му предложат любящо семейство в последните му дни.

Малко след като осиновяването, Бет забременяла с първата си дъщеря. Роки бил буквално стълбът на Бет, който я  подкрепял през късните етапи на бременността.

Скоро обаче здравето на Роки започнало да се влошава значително. В един момент той бил откаран по спешност при спешния ветеринар, където семейството научило, че може да има тумор.

Последното нещо, което искали, било кученцето им да бъде хоспитализирано. Те искали той да се възстанови у дома, заобиколен от любов.

„Искаха да хоспитализират Роки, но не можех да позволя любимото ми куче отново да се озове в клетка. Исках той да бъде с нас до последната секунда от живота си.”

В крайна сметка кучето издържало достатъчно дълго, за да се запознае Хейзъл – новородената дъщеричка на семейство Кларк.

Гордите родители я довели у дома, развълнувани да я запознаят вече с 18-годишното куче.

кучето Роки
@FAACAC/Facebook

Роки я посрещнал с любопитство и вълнение.

„Той я подуши и постави главата си близо до нея. Беше красиво и аз се разплаках.”

След славното запознаване на кучето с бебето, нарастващите здравословни проблеми на Роки станали очевидни. Както често правят родителите на кучета, семейство Кларк усетили в сърцата си, че тяхното любимо куче трябва да бъде приспано. Веднага извикали ветеринарен лекар.

В същата нощ Роки починал мирно до любящото си семейство и новият му член. Семейството му вярва, че той е използвал цялата си сила, за да се задържи, докато се появи новата му сестричка.

„Обичахме го повече, отколкото могат да опишат думите и все още ни е много трудно да се приспособим към отсъствието му.”

Това старо куче, обречено да изживее дните си в приют, оказало огромно влияние върху живота на младото семейство.

Advertisement