В училище била наричана „дивачката“, славата й идва с българска песен, а днес е голяма легенда

В училище била наричана

Днес тя е наричана „примадона“-та и „живата легенда“ на руската сцена, но навремето в училище е носела неособено ласкавия прякор „дивачката“.

Тя е Алла Пугачова –  руска певица, композитор, продуцент и един от най-успешните и популярни изпълнители в историята на съветската и руската поп музика.

Алла Пугачева е родена на 15 април 1949 г. в Москва в семейството на инженер и счетоводител. На петгодишна възраст бъдещият артист влиза в музикално училище, а музикалната й кариера започва от 1965 г.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALLA PUGACHEVA (@alla_orfey)

Оттогава името на изпълнителката не изчезва от заглавията на новините. Пугачова е носителла на много престижни музикални и държавни награди, а репертоарът й включва повече от 500 песни.

През 2022 г., следвайки съпруга си Максим Галкин, който е обявен за чуждестранен агент, тя напусна Русия и замина за Израел. През 2024 г., малко преди 75-ия си рожден ден, Пугачова издаде стрийминг албум след дълга пауза и многократни сбогувания със сцената.

„Дивачката“

Както си спомня самата Алла Пугачова, през ученическите си години мнозина я наричали „дивачката“.

Според певицата обаче този прякор й е лепнат съвсем не заради бунтарския й характер, а точно обратното. Пугачова твърди, че е била интроверт и комуникацията с другите хора е била трудна за нея. Ето защо тя станала „дивачката“.

Но бившите съученици на Алла Борисовна твърдят обратното – че тя е била лидер на класа и без страх е влизала в училищните дрязги. Освен това Пугачова можела както да удари този, който я обиждал, така и да защити слабите.

Големият пробив на „Златния орфей“

1975 г. е повратна точка в кариерата на Алла Борисовна – тя получава Голямата награда на фестивала „Златният Орфей“ за изпълнението на песента „Арлекино“, чийто автор е Емил Димитров.

За първи път „Златният Орфей“ се печели от рускиня. Двамата с Емил Димитров си стават близки приятели.

Дори Инстаграм акаунтът й се казва alla_orfey в чест на конкурса, който я прави звезда.

Публиката в Слънчев бряг е възхитена, а оттогава името на Пугачева се чува в целия Съюз. Скоро последва първият албум на певицата, озаглавен „Огледало на душата“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALLA PUGACHEVA (@alla_orfey)

През 80-те години Пугачева се запознава с композитора Иля Резник и композитора Реймънд Паулс, с които впоследствие си сътрудничи дълги години. Те създават непреходните хитове „Милион черверни рози”, „Маестро”, „Старинни часове”, „Завръщане”, „Без мен”, които и до днес са познати на слушателите.

На прощалния си концерт в София през 2004 г. легендата на руската естрада не забравя да благодари на Емил Димитров за своя звезден старт, като пада на колене пред него.

 „Винаги ще обичам България, тя е страната, която ме направи богиня.”, казва Алла. 

Advertisement