Успях да се помоля на Божията майка само няколко пъти

Дева Мария
Източник: Pxhere

Здравейте, мили мои. Имах син на 10 години и отглеждах малка дъщеря на 2 години. По това време живеехме в апартамент съвсем сами и синът ми и бебето ми помагаха много, той винаги вършеше нещо (миеше пода, ходеше до магазина, переше и окачваше дрехите, миеше чиниите, изхвърляше боклука, играеше със сестра си, като цяло, беше моят най-важен и безпроблемен спасител).

Товарих го много, защото бях много уморена. В същото време се молех с голям брой акатисти по моя основен проблем. И един ден ме осени, че трябва да се помоля и за децата, за всеки случай.

За рождения ден исках да поглезя сина си и да направя домашна торта с крем от варено кондензирано мляко. Сложих го да се вари и съвсем го забравих.

След час и половина извиках на сина ми от съседната стая: „Диииимо, долей вода да не изкипи!“ Той не чува. Пак викам, той не чува, след малко пита „Какво-какво, мамо? Какво трябва да се прави там?“ Подвиквахме си един на друг в нашия огромен апартамент.

И така няколко пъти. И си мисля: „Я да отида сама да погледна“ – ще бъде по-лесно, отколкото да обяснявам. Станах и тръгнах по коридора. Изведнъж чувам трясък !!! Млякото избухна.

Засмях се синът дотича и също се смее – цялата кухня, и таванът, и пода – всичко е в лепкави карамели. За втори път в живота ми кондензираното мляко избухва….

Изведнъж ми хрумва, че ако синът ми беше дотичал 2 минути по-рано и беше залял със студена вода празната нажежена тенджера, тогава тази „бомба“ и масата й щяха да се изстрелят в лицето му!

Господи, благодаря ти! Благодаря ти, Света Богородице, за помощта! За това, че покри сина ми с Твоя честен омофор, че го спря, че не позволи да се случи най-страшното!
Като осъзнах това, аз го прегърнах силно, вече със сълзи на ужас и голяма благодарност към нашата Небесна Застъпница.

Богородице, пази и се грижи за децата ни! Дори когато от собствената си глупост ги притискаме и ги излагаме на удар. Амин!

Сега най-милият, най-красивият и най-добрият татко на света живее с нас, но това е съвсем друга история! А тогава успях да се помоля на Божията майка за децата си само няколко пъти.

Advertisement