Тези близначки се родили със сраснали глави. Ето как изглеждат днес

Тези-близнаци-се-родили-и-всички-ахнали---момичетата-били-със-сраснали-глави.-Ето-как-изглеждат-днес

Раждането на сиамски близнаци е доста рядко явление. Случва се примерно веднъж на всеки 200 000 раждания.

За съжаление, шансовете сиамските близнаци да оцелеят са много малки. До 50 % от тези близнаци се раждат мъртви и едва 25 % са способни да оцелеят.

Близначките Ерин и Деби Дилейни се родили през лятото на 2016. В повечето случаи, когато сиамските близнаци имат собствени органи, независима кръвоносна и нервни системи, съвременната медицина е способна да ги разели и им дава възмоност да водят пълноценен живот.

В случая с Ерин и Деби това било доста проблематично – близнаците имали общи черепни кости.

Разбира се, без операция за нормален живот на сестрите не можело да става и дума. Но операцията необходима за разделянето им, била съпроводена с рискове, които можели да засегнат едното или дори и двете деца.

сиамски-близначки
Heather Delaney / Facebook

В крайна сметка, уникалната и сложна операция по разделяне на сиамските близнаци с общи глави била проведена в Детската болница във Филаделфия.

Цял екип класни хирурзи и специалисти 11 часа работели усилено по разделянето на децата, предотвратявайки масивно кръвотечение и следоперационни усложнения. За щастие, благодарение на майсторстото и блестящите навици на лекарите и медицинския персонал, момичетата били успешно разделени.

„Въпреки това, което трябваше да издържат, те са много щастливи момичета“ – разказва майка Хедър Дилейни.

5 месеца след операцията близнаците се отправили вкъщи. Там можели да започнат своя нов живот и да растат в любов и грижи ред родителите и и идругите членове на семейството.

сиамски-близнаци-разделяне

Според майка им, и двете момиченца се развиват отлично.

Те не се боят от хората“ – казала тя. „Учудващо е колко смели са след всичко, което са изпитали“.

сиамски-близнаци

На първо време след раждането си близнаците трябвало да се адаптират към своето състояние. Всяка от сестрите била съпричастна към това, което се случвало с другата.

Сега Ерин може да седи, а Деби се научила да се преобръща. Съдбата им отредила тежки изпитания, но близначките се оказали много силни и упорити и сега получили нов шанс в живота!

сиамски-момичета-близначки

Всичко това нямаше да бъде възможно без удивителната работа на лекарите и подкрепата на родителите на близнаците. Наистина вдъхновяваща история!

Advertisement
Фейсбук коментари