Молитва, която пречиства душата

молитва-пречистваща-душата
Източник: Pixabay

Негативни неща се случват в живота на всеки. За да може животът да се върне в обичайния си ход и нещата да спорят, православните християни прибягват до молитви, които почистват душата от негативност.

Молитвата е обръщение към Висшите сили. Тази комуникация отваря енергиен канал, чрез който човек се освобождава от страхове, съмнения и очиства душата си от негативни прояви. Думите на молитвата не бива да звучат формално и косвено. При произношението е важно не да запаметявате църковни текстове, а истинска вяра и желание да отворите душата си, да поемете по праведния път и да поискате помощ от Бога във всяка ситуация.

Църквата не дели молитвите на силни и слаби. Всяка изречена дума, отправена към Бог, има своето въздействие. Молитвата, изпълнена с вяра, може да промени живота на всеки, да промени пространството около човек, да го предпази от неприятности, да излекува и да донесе късмет в живота.

Молитва срещу негативното 

Най-важната молитва и оръжие на православните е „Отче наш“. Тя е в състояние да унищожи оковите на всяко негативно въздействие, да укрепи вярата и да отърве от бедите и зли очи. Трябва да четете молитвата отново и отново, докато няма място за разочарование и негодувание в душата.

За тази цел е важно да оставите мислите си и да вярвате в успешния резултат. След известно време ще почувствате как тялото се изпълва с лекота, настроението се повишава и има жажда за активни действия в полза на себе си и на другите.

Молитва, пречистваща душата 

Всяка молитва трябва да се чете многократно. По-добре е да е цял цикъл за няколко дни или дори седмици. Сутрешните и вечерните ежедневни молитви не само ще ви изчистят от негативизма, но и ще ви дадат самочувствие, ще ви позволят да разберете, че няма нищо неизпълнимо и с Божията помощ да се отървете от негативизма е много по-лесно. Човек не трябва да се самосъжалява, да не оплаква горчивата съдба, а да действа.

„Всемогъщи Боже! На Теб и Твоята воля се уповавам. Беда ми се случи, на грешния раб (името). Дяволските прояви не позволяват на душата ми да се успокои. Благослови, Господи, да не държа зло към неприятелите си и да приемам всички трудности със смирение. С чест и Твоя помощ да намеря изход от тях. Запали светлина в душата ми, за да няма ефект чернотата, която я затъмнява. Амин“.

Молитва срещу негативно въздействие

Ако почувствате негативно въздействие върху себе си, не се паникьосвайте. Като начало изберете време, в което да останете сами. Купете църковни свещи и ги запалете. Гледайте в пламъка на свещта и в никакъв случай не обвинявайте никого за проблемите си. Отрицателната енергия, излъчвана от вас, няма да донесе никаква полза.

Оставете възмездието на Висшите сили, защото все още не е имало нито един случай, когато хората, които вършат зло, да не са си платили за греховете си. След като се успокоите, направете кръстен знак върху себе си и кажете молитвата „Вярвам“. Настройвайки се на комуникация с Бог, помолете го за помощ в желанието си да се отървете от житейските проблеми.

„Господи Исусе! Помогни на мене, грешният раб (името), да избегна човешката завист, негативизма в моята посока и не ми позволявай да извършвам самоволен съд над грешниците. Греховните мисли ме отдалечават от вярата и не ми позволяват да водя праведен живот. Избави ме от завист, нечисти мисли. Въздай, Боже, на моите оскърбители, но ги избави от страдание, защото те действаха не по собствена воля, а по подстрекателство на дявола. Амин“.

Advertisement