Пророчески сън. „Дойдох да ти изплатя дълга…“, казала дъщеря й преди да си отиде завинаги

момиче
Изображение от Andreas Decker from Pixabay

Спомних си една тъжна история, свързана с пророчески сън на една колежка на майка ми. Тя имаше дъщеря на моята възраст (може би с година по-голяма, но разликата е незначителна).

С нея си играехме като деца. Не се виждахме често, няколко пъти през цялото ни детство – най-вече на рождени дни. Но с нея беше интересно и забавно. Понякога нашите майки ходеха с нас на кино или в зоопарка.

Нямам почти никакви спомени от това момиче. Когато пораснахме, спряхме да общуваме. Не, не сме се скарали, просто имахме твърде различни интереси. Майките ни също почти не поддържаха връзка – от време на време си звъняха или си изпращаха поздрави чрез бивши колеги.

И един ден, в навечерието на Нова година (мисля, че беше 2002 или 2003 г.), общи познати ми съобщиха ужасна новина: това момиче (по това време вече млада жена) си беше отишло.

Родителите й не уточниха подробности. Но съдейки по неясните намеци, най-вероятно е било самоубийство. Малко вероятно е млада, здрава жена, която е живяла отделно от родителите си и на пръв поглед всичко е наред с нея – образование, кариера, заплата, да е умряла от естествена смърт.

Вярно, по това време тя имаше проблеми с личния й живот: наскоро се раздели с приятеля си Но тя като че ли го прие спокойно и с достойнство, не натоварваше особено родителите си (въпреки че имаха добри отношения). Така че новината за смъртта й дойде като гръм.

А в навечерието на кончината й майка й сънувала нещо страббо: дъщеря й дошла при нея с ръце, пълни с пари, и казала:

– Мамо, дойдох да си платя дълговете.

И тогава майка й се събудила и тръгнала да звъни на дъщеря си…

Какво е било това? В момента на прехода на душата на дъщерята е влязла в контакт със съзнанието на майката?

Тежка история. Бащата на момичето се разболя от притеснение.

Запомнете, че дори и онази Светлина да съществува, няма нужда да бързате натам. Няма нужда да се предавате на властта на моментните емоции. Не си струва.

Advertisement