На какво ли не е готова една майка за щастието на детето си

На какво ли не е готова една майка за щастието на детето си

Каролина Джиралдели от Бразилия била изумена да види уплашеното изражение на лицата на лекарите, израждали бебето й. Тя разбрала, че нещо се случва, а впоследствие с мъжа й научили, че синът им Енцо има „вроден меланоцитен невус“, който кара участъци от кожата да потъмняват.

Въпреки че знаели, че в бъдеще той ще се сблъска с много трудности заради външния си вид, те били решени да го подкрепят и да бъдат до него на всяка крачка.

дете-с-родилно-петно

Вярно, всеки, който срещали, трябвало да свикне с факта, че лицето на Енцо не е като на всички останали. Каролина и съпругът й, от друга страна, решили още с раждането му, че ще приемат увреждането му и няма да се опитват да го крият. За тях Енцо бил невероятен – точно такъв, какъвто е.

Въпреки това майката на Енцо признава, че й е било трудно да гледа как всички наоколо гледат на сина й „със съжаление, презрение, страх и понякога отвращение“. Нямало как да не забелязва блуждаещите погледи на хората, които срещали по улицата и често трудно ги понасяла.

Каролайн и нейният съпруг никога не са карали Енцо да се чувства различен и са се отнасяли с него по този начин, защото той си е точно такъв: нормален. Каролина направила всичко възможно да покаже на детето си, че той не е по-различен.

майка-и-дете-с-родилно-петно

Затова майката с помощта на грим направила сходно родилно петно на лицето си. След нанасянето на грима Каролина изглеждала невероятно. Преди това тя приемала и дори обичала родилния белег на сина си, така че искала да го усети върху себе си поне за малко.

Гордата майка с гордост носела белега на лицето си на Деня на майката, за да почете човека, който й позволил да се наслади на този специален ден. Каролина никога няма да забрави реакцията на Енцо, когато се прибрала у дома и малкият я видял. Тя описва ситуацията по следния начин:

„Когато се прибрах у дома, реакцията на Енцо беше чист възторг, макар и да не разбираше нищо.“

майка-и-дете

През този ден Енцо и Каролина си направили колкото се може повече снимки и си прекарали страхотно заедно. Каролина казяа, че много хора са я гледали по различен начин, когато е станало време да отиде на работа, но тя е останала спокойна, тъй като не е чувствала нищо друго освен гордост от малкия си син Енцо.

В този ден щастливата майка била гримирана чак до лягане, но усещанията, които изпитала с такава следа на лицето си, все още не я напускат – това е изблик на любов и гордост към нейния красив син Енцо. И доказателство, че една майка е готова на всичко за своето дете.

Advertisement