На изписване от родилното й дали чуждо бебе… Или как в живота няма нищо случайно

майка и бебе
Източник: Pixabay

В този ден Алиса била на седмото небе от щастие, защото съвсем скоро тя и нейният новороден син щели да се приберат у дома.

Роднините им бавно се събирали в родилния дом, героинята на историята си бъриала нещата и си представяла уютната картина за това как те щастливо прекарват времето си заедно като семейство.

Момичето слязло в залата за изписване, нейните роднини и приятели се тълпяли пред вратата, а медицинската сестра донесла бебето на майката. Поглеждайки бебето, Алис моментално осъзнала, че това не е нейният син … Един бърз поглед бил достатъчен и това е основната сила на майчинството.

Жената се опитала да се овладее и за да се увери, че не е сбъркала, младата майка внимателно съблякла детето и с треперещ от тревога глас казала на медицинската сестра: „Родих момче, а това е момиче…”.

Служителкта на родилния дом помолила Алис да се успокои и да изчака няколко минути. След малко до нея почти дотичал управителят, в чиито ръце бил синът на родилката. Разбира се, не без извинения и обяснения.

В резултат на това се оказало, че другото бебе е изоставено от биологичната си майка и скоро щяла да бъде пратена в дом за сираци. След като изслушала всичко това, Алис, без излишни скандали, взе сина си и си отиде.

Въпреки че денят бил много празничен за цялото семейство, инцидентът не излязъл от главата на героинята и това изобщо не е изненадващо. Сърцето я боляло за това момиченце, защото с живи родители бебето буквално останало сираче…

Преди да си легне, лежейки в леглото, съпругът на Алис признал, че веднага е забелязал изчезналото настроение на жена си и попитал какво има. Тогава тя разказала какво се е случило.

В резултат на това вече след три седмици семейството отново се събрало, за да отпразнува друго радостно събитие – след като разговаряли сериозно помежду си, двойката решила да осинови изоставено бебе, което било объркано с техния син.

Сега щастието се удвоило и само един детайл причинил незначително неудобство – трябвало спешно да сменят обичайната количка с двойна.

Advertisement