Майка изработва мартеници, за да помогне на болното си дете

майка-прави-мартеници
Снимка: btvnovinite.bg

Майка на дете с детска церебрална парализа изработва мартеници и лалета от плат, за да помогне на сина си – Кристиян.

Заниманието си Ваня Вълева подхваща преди две години, а днес творбите ѝ набират все по-голяма популярност в интернет. Често в изработването на мартениците и играчките ѝ помага Криси.

За него това има и терапевтичен ефект: „Сяда до мен, казва: „Мамо, аз ще го направя същото. Аз сега ще отрежа това, аз сега ще направя това”, а това за него е много важно за развитието на фината моторика”.

болно-дете-мартеници
Снимка: Facebook

10-годишният Кристиян е дълго чакано дете – Ваня заживява със съпруга си 15 години преди момчето да се появи на бял свят. Не след дълго обаче родителите забелязват нещо нередно у бебето и така един ден чуват диагнозата ДЦП.

За да може да Криси да получава ефикасна рехабилитация, Ваня се мести в Пловдив, а таткото остава в Сливен, за да работи.

Крепи ги надеждата, че един ден ще видят Кристиян на крака.

А междувременно, за да не мисли за трудностите, Ваня майстори и създава от болката красота. За нея това е допълнителен доход в семейството, но преди всичко и начин да се почувства пълноценна – 24 часа в денонощието тя е на разположение на сина си и започването на работа при това положение е практически невъзможно.

Въпреки всичко тя не съжалява за начина, по който се е стекъл животът, и казва: „Криси е в основата на всичко”.

Източник: btvnovinite.bg

Advertisement