Лекарят открил нещо притеснително в стомаха й. Видял същото при сестра й и забил тревога

Лекарят открил нещо притеснително в стомаха й. Видял същото при сестра й и забил тревога
Източник: YouTube/CBN

За мнозина раждането на бебе може да се брои заработа на пълен работен ден и на повечето родители не им остава и секунда за себе си. А представете си да имате две бебета наведнъж!

Майкъл и Алис Дън ще запомнят 4 юли 2007 г. като един от най-щастливите дни в живота си. Тогава те станали горди родители на две прекрасни бебета.

Младата двойка просто не можела да се нарадва на очарователните си близначки. А след няколко дни Маделин и Изабел се прибрали у дома с мама и татко.

Но изминали два месеца и животът на Алис и Майкъл за секунда се превърнал в истински ад. По време на рутинен преглед педиатърът ги смаял с ужасна новина.

Лекарят забелязал, че стомахът на Маделин е необичайно подут.

Новината, която никой родител не иска да чуе

Източник: YouTube/CBN

Лекарят изпратил Маделин на ултразвук. Родителите дори не могли да си представят, че може да е рак, тъй като бебето им все още било толкова малко. Но най-лошите предположения на лекарите се сбъднали…

Спомняйки си този ден, Майк казва: „Забелязахме как в един миг лицето на лекаря се промени и разбрахме, че се е случило нещо ужасно…“

Но изпитанията за семейството не свършили дотук. Няколко дни по-късно и другта близначка Изабел показала подобни симптоми. При по-щателен преглед се оказало, че бебето има същата форма на рак като сестра си.

„Сценарият е изключително, изключително рядък“, казва д-р Джефри Тауб от Детската болница в Мичиган „Започва в надбъбречната жлеза, която се намира на върха на бъбрека ви, и се разпространява в други части на тялото. Тъй като те са еднояйчни близнаци, кръвоносните им съдове са свързани помежду си, така че кръвните клетки да могат да преминават от един плод към друг.“

Състоянието на близнаците бързо се влошавало. Черните дробове и на двете бебета били буквално осеяни с ракови клетки. Лекарите нямали друг избор, освен да изолират сестрите и да започнат спешен курс на химиотерапия. А родителите нямали право дори да докосват дъщерите си…

бебета близначки
Източник: YouTube/CBN

Един месец интензивно лечение дало резултат. На сестрите било позволено да се съберат отново и сега те лежали една до друга, усмихнати и леко докосващи се една друга. Родителите си спомнят, че тогава бебетата им изглеждали много по-добре.

През следващите няколко седмици състоянието на момичетата се подобрило бързо. На родителите дори било позволено да приберат бебетата си, за да продължат лечението там.

И така, на 14 декември всички успели да въздъхнат с облекчение. В болницата на двойката била съобщена добра новина: и двете момичета успешно се справили с рака и в телата им нямало и следа от болестта.

Маделин и Изабел
Източник: YouTube/CBN

Оттогава изминали повече от 10 години и през това време Манди и Изабел неуморно радват своите родители. Всеки рожден ден на момичетата е особено празничен. В крайна сметка семейството трябвало да преживее много, за да го има този празник.

Родителите им са толкова благодарни. „Ние сме толкова влюбени във всеки един ден, толкова сме благодарни“, казва мама Алис.

Вероятността близначките да развият една и съща форма на рак по едно и също време е много малка. Няма нужда да говорим за шанса и двете момичета да успеят да се справят с болестта на толкова млада възраст.

Но изглежда, че Бог има големи планове за тези малки момичета!

Advertisement