Лекарите не вярвали, че ще оцелее, но това бебе учудило всички. Истински боец!

бебе
Facebook/JoanneLythgoe

Внимание! Статията съдържа изображения, които могат да се сторят шокиращи! 

Зак Джейкъб Коатес се е родил в Кипър, когато майка му била там на почивка. Тя живее във Великобритания. Жената не била подготвена за раждането, а когато видяла сина си за пръв път едва на загубила съзнание. Не си и помисляла, че нейната бременноста може да завърши така.

Зак се родил четиринайсет седмици по-рано от предвиденото, тежал 700 грама и дори не можел да диша самостоятелно. Лицето му било деформирано. Надявайки се на чудо, лекарите потавили бебето в инкубатор.

Бебето се родило със заешка устна и меко небце. Нямал нито скули, нито ноздри, нито устни, нито клепач.

Лекарите били сигурни, че момчето никога няма да живее нормален живот.

Но след две седмици състоянието на Зак се стабилизирало и заедно с майка му се отправили към дома си в Манчестър. Там, при последвалите изследвания, открили и други здравословни проблеми: кръвоизлив в мозъка, недостатъци в сърдечно-съдовата система. През следващите четири месеца Зак се борил за своя живот.

бебе-с-деформирано-лице

Никога преди това лекарите в Манчестър не се били сблъсквали с такъв тежък случай на заешка устна и меко небце. Но бойният характер на момчето докоснал душата им. Цялото си ранно детство момчето практически прекарало в болницата. След няколко операции лекарите успели да променят лицето му. На 9 години Зак вече можел самостоятелно да яде, да пие и най-важното — да се усмихва!

Усмивката на Зак е станала главното у оръжие. „Малко момиче го нарече чудовище. Той се засмя и започна да я плаши! — с усмивка разказва майка му Джоан — Хората през цялото време го заглеждат, но това вече не го безпокои“.

момче-лежи-на-дивана

Обикновено момчето, без да се стеснява, отива при този, който се е вторачил в него на улицата и казва: „Да, имам заешка устна и съм сляп с едното око. И какво?“

Когато Зак се умори от обяснения, той просто се усмихва и се смее на любопитните погледи. Това не е ли най-добрата реакция?

Зак има много приятели, учи се добре в училище и много обича своята майка. А някога лекарите отказвали да повярват, че момчето има някакъв шанс да живее.

Животът обича да ни подлага на изпитания. Но Зак умее да удържа ударите! Това момче е успяло да оцелее и донесе на този свят само светлина, доброта и умение да обичаш!

Advertisement
Фейсбук коментари