Красавиците и Звяра. Транссексуална спечели конкурс за красота

Красавиците и Звяра. Транссексуална спечели конкурс за красота

В Ню Хемпшир кралицата на красотата на щата като част от конкурса за Мис Америка стана този позитивен виетнамец с американски паспорт, който не прилича много на миска. Това е първият път, когато транссексуален печели титла в рамките на организацията.

19-годишният трансджендър Браян Нгуен спечели конкурса за красота Miss Greater Derru 2022. Какво не пропусна да разкаже с радост в своя Инстаграм. Нгуен е роден като мъж.

Браян-Нгуен

Ясно е, че Нгуен не отговаря на стандартите за модел нито за мъжки, нито за женски конкурси за красота, имайки значително наднормено тегло и бирено коремче. Победата му обаче е почит към ляво-либералния дневен ред, а не честно спечелена титла, гневно пишат коментатори в социалните мрежи.

„Да, Мис Америка вече няма да бъде за жени. Мъжете искат да ни направят неуместни“, пише американка.

Подобни случаи вече не се явяват единични прецеденти. Все повече определящи се като печелят в женски спортни състезания, изтласкват истински момичета в конкурсите за красота и кориците на лъскави списания.

Трансджендър Каталуна Енрикес спечели титлата Мис Невада САЩ миналото лято, а трансджендър моделите Валентина Сампайо и Лейна Блум украсиха корицата на Sports Illustrated.

В допълнение към коронате, тоновете грим и многото подаръци, Нгуен получи финансова стипендия от програмата за стипендии Miss Greater Derry, която се дава на жени на възраст от 17 до 24 години.

Advertisement
Фейсбук коментари