Като Хачико! Кучето на починалия футболист на Кардиф и до днес го чака вкъщи

вярно-куче

За верността на кучетата е говорено много. Всички знаем за Хачико. Но всяка нова история за дружбата между куче и човек трогва до дълбините на душата.

В продължение на три години аржентинският футболист Емилиано Сала защитавал цветовете на френския клуб „Нант“. В самото начало на годината той подписал договор с уелския клуб „Кардиф“.

На 21 януари футблистът се качил на частен самолет към мъгливия Албион, за да проведе първата си тренировка в новия клуб. Но когато самолетът прелетял над Ламанша се загубил от радарите. Три седмици провеждали операции по търсенето му. Едва на 7 фервурари тялото на Сала беше открито.

Четири години преди трагедията Емилиано купил ретривър, който кръстил Нала. От този момент те станали неразделни. Цялото си свободно време спортистът прекарвал с кучето си. Стопанинът и неговият питомец обичали да се разхождат и да играят на брега на морето.

ротвайлер

В Инстаграм фтуболистът пускал множество снимки със своята Нала. Емилиано искал да вземе кучетот със себе си в Уелс при своята следваща визита във Франция. Но преди да се устрои на новото място Емилиано оставил четириногия си другар при роднини, които живеят в Нант.

Пет дни преди официалното обявяване на смъртта на Емилиано сестрата на футболиста публикувала във фейсбук тъжна снимка: Нала седи пред вдхоната врата и чака завръщането на нейния приятел. „Кучет наистина може да научи хората на много неща. На първо място на преданост“ – написал един от феновете на футболиста като коментар.

Емилиано-Сала

Нала не знае, че Сала вече го няма. За кучето нейният стопанин е целият й свят Тя не може да се примири със загубата на най-добрия си приятел.

Нала продължава да се надява, че много скоро Емилиано ще отвори вратата и ще я вземе за разходка по плажа, за да се радват на живота както преди…

Advertisement
Фейсбук коментари