Детето, което искаше да живее! Това бебе оцеля напук на аборт, напук на всичко

Детето, което искаше да живее! Това бебе оцеля напук на аборт, напук на всичко
Източник: Pickpik

То няма име, няма родители и сякаш все още не съществува. То трябваше да стане жертва на спонтанен аборт, но въпреки всички шансове оцеля…

Това малко създание, тежащо само 940 грама, трябваше да е в утробата поне още три месеца. Но на 14-та седмица 25-годишно момиче от крайбрежен град започнало да приема китайски хапчета, за да прекрати бременността си.

Тя не се успокоила дори когато детето вече мърдало и натискало с всички сили в тялото й. Тя го тровела допълнително, за да е сигурна. Но плодът, отхвърлен от майката и тялото й на 26-та седмица от бременността, оцеля.

Много важни органи на момчето все още не са напълно оформени, така че животът му зависи изцяло от пластмасовия кувьоз. Сега сложното медицинско оборудване насища малкото тяло с кислород и го предпазва от замръзване.

Бебето (трудно е да го наречем плод) все още не може да преглъща самостоятелно, така че за да го предпазят от задавяне, медицинските сестри в интензивното отделение на родилния дом използват катетър, за да изпомпват излишната течност от устата му.

Днес е седмият му ден.

Ако момчето ги оцелее благополучно, тогава, казано на сух медицински език, „то ще бъде прехвърлено в категорията „деца“, ще получи име и акт за раждане.

„Въпреки факта, че плодът е бил отровен в продължение на няколко месеца, той не изостава в развитието си.“, казва началникът на на отделението за интензивно лечение на новородени в болницата.

Той е под 24-часово лекарско наблюдение и получава цялото необходимо хранене и лечение. Майка му избяга от болницата веднага след като беше освободена от нея. Тя не подписа отказа, така че е малко вероятно някой да успее да осинови такова дете и той ще бъде принуден да се скита из домове за сираци през целия си живот.

Днес в 23.00 часа ще издадем акт за раждане на нашия малък пациент и той ще стане пълноценен човек.

Advertisement