Как огромна горила спасила 3-годишно момче (видео)

Как огромна горила спасила 3-годишно момче (видео)
Източник: YouTube/ABC News

Човешките чувства не са чужди за животните. Тази удивителна история за спасяването на малко момченце от една горила шокира целия свят и го доказва.

Нищо не предвещавало проблеми в горещия августовски ден на 1996 г. В зоологическата градина, разположена в Брукфийлд, в американския щат Илинойс, всичко било както обикновено: тълпи от хора се събирали близо до загражденията и наблюдавали вълшебния свят на животните.

Един от посетителите било тригодишно дете с майка си. Детето с обичайното си любопитство разглеждало животните. В един момент хлапето, възползвайки се от невниманието на майка си, изтичало до заграждението, където имало огромни горили.

Очевидно, искайки да разгледа по-отблизо огромните животни, момчето си пробило път през оградата и паднало право в заграждението. А височината била твърде голяма – цели 6 метра. Удряйки главата си в бетонния под, момченцето губи съзнание.

Опасността в лицето на горилите е доста сериозна. Ядосани от присъствието на други екземпляри, те лесно могат да причинят фатални наранявания на човек.

Но този случай е уникален.

Момчето паднало точно в краката на осемгодишната горила на име Бинти Юа, което означава „Дъщерята на Слънцето“. Женската, разпръсквайки роднините си, се втурнала към детето.

Въпреки факта, че нейното малко висяло на гърба й, тя внимателно вдигнала падналото момче и още по-грижливо го люлеела на ръце, докато го носела до входа на заграждението. Там служителите на зоопарка вече чакали нея и спасеното бебе.

Хлапето било получило леки натъртвания и няколко охлузвания. След преглед в болницата го пуснали вкъщи, за радост на майка му.

Между другото, Бинти е племенница на горилата Коко. Онази горила, която знаеше езика на знаците и дори разбираше около 2000 думи. Самата Бинти е отгледана от персонала на зоопарка от раждането си. Дори я научили на майчинска грижа. Бинто си играела с кукли, „люлеела“ ги като бебета и не позволявала на другите маймуни да ги застрашат.

Чудодейното спасяване било голямо реклама за зоологическата градина. Тя веднага станала известна и посетителите се увеличили, като в знак на благодарност към Бинти щедро я черпели с плодове.

През тази година Бинти навършва 34 години!

Advertisement