Светът е изумен от тази снимка на уморен хирург на операционната маса

Светът е изумен от тази снимка на уморен хирург на операционната маса
Изображение от rawpixel.com on Freepik

На 3 януари смяната на Луо Шанпен, хирург в Народна болница номер шест в китайския град Гуян, приключила в шест часа вечерта.

За дванадесетчасовия си работен ден лекарят успява да извърши пет операции. Той бил много уморен и се канел  да се прибере, когато в болницата бил докаран тежко болен пациент.

Ръката на мъжа някак попадна в месомелачката. Била почти откъснато и мъжът се нуждаел от спешна операция. Иначе щял да загуби ръката си.

Луо чул за новия пациент. Въпреки умората решил да остане и да извърши операцията.

Докато предишните пет операции му отнели 12 часа, шестата отнела 8. През цялото това време хирургът отчаяно се борел за крайника на мъжа.

Операцията приключлаи успешно. Когато всичко свърши, Шанпен приклекнал пред пациента и хванал ръката му, така че кръвта да циркулира правилно в нея.

Общо лекарят прекарал 20 часа на операционната маса без почивка.

Както по-късно си спомня хирургът, той просто искал да затвори очи за секунда и да си почине.

Но в този момент силите му напълно го напуснали. Луо заспал на крак, държейки ръката на оперирания мъж в правилната позиция. Една от сестрите направила снимка на доктора и я публикувала в интернет.

хирург

Милиони хора се възхитили на устойчивостта и отдадеността на Луо към неговата кауза. Дори в съня си не той не забравил лекарския си дълг.

Местната телевизия направила репортаж за него. Шанпен призна,л че в живота му спасяването на хора е на първо място. Затова и останал.

Луо казва, че за него е чест да бъде хирург. Искрено се радва, когато види, че пациентите му се подобряват.

Дай Боже и в България такива доблестни хора да стават лекари.

Advertisement