Четат се на Йордановден. Богоявленски молитви с голяма сила:

Йордановден

Кръщението Господне (Богоявление) е първото и най-важно християнско тайнство.

На 6  януари си спомняме кръщението на Исус Христос в река Йордан и чудото, което се случило в същия ден – Богоявление. Всяка година на този ден вярващите могат да се потопят в Богоявленската вода или да отпият, за да се очистят от греховете и да подобрят здравето си за цялата година.

Какви молитви се четат на Кръщение Господне?

Преди да се потопите в ледените води или да пиете светена вода, можете да помолите Бог за защита от болести и нещастия. Искрената молитва на Кръщение Господне има чудотворна сила и със сигурност ще бъде чута.

Молитва на Йордановден за изпълнение на желания:

Господи Исусе Христе, Син Божий. Не се гневи на моята сърдечна молба, но не отказвай и безкрайна милост. Благослови ме за изпълнението на желанията ми и отхвърли всички дяволски бездни. Нека всичко замислено се сбъдне завинаги, и во веки веков. Амин.

Молитва на Богоявление за успех и просперитет:

Ставам през нощта, пия светена вода. Свята водичка, свята нощ, осветете душата и тялото ми, елате, ангели, с крила тихи ме осенете, донесете Божия мир, донесете Господ в моя дом.
Приветствам Бога, сядам Бога на трапезата, моля се на Пресвета Богородица и Йоан Кръстител: на Кръстителя Христов, честен Предтеча, изключителен пророк, първомъченик, наставник на постници и отшелници, учител по чистота и близък приятел на Христос!
Моля се и прибягвам до вас, не ме отхвърляйте от вашето ходатайство, не ме оставяйте паднал от многото грехове; обновете душата моя с покаяние като второ кръщение; очистете мен, от греховете на осквернения, и ми поволете да вляза в Царството небесно. Амин.

Advertisement