Бездомно момче се приближило към колата за милостиня. Щом видял жената вътре, се разплакал

Бездомно момче се приближило към колата за милостиня. Щом видял жената вътре, се разплакал

Бездомните деца, живеещи по улиците на Найроби, Кения, просят за да оцелеят. Джон Туо било едно от тези деца! Без семейство, което да се грижи за него, или място, което да нарече дом, малкият Джон Туо живеел на улицата.

За да получи средства за оцеляване, момчето просело пари. Това не било никак лесно, но той се справял някак си. Докато една единствена среща променя живота му завинаги.

Един ден, докато Джон искал пари от шофьорите на коли, спрели в задръстването, той срещнал много необичаен пътник – и тази среща преобърнала живота му с главата надолу…

Вътре била жена на име Гладис Каманде. Когато Джон погледнал през прозореца на колата й, се сепнал. Забелязал няколко големи апарата, свързани към нея. Той я попитал какви са тези апарати и защо е свързана с тях.

Жената обяснила, че има колапс на белия дроб, който й причинява задух, и трябва постоянно да разчита на кислороден концентратор, кислородни бутилки и генератор, за да диша.

Джон, живял цял живот на улицата, никога не бил виждал нещо подобно и бил шокиран.

Като всяко дете на тази възраст, Джон не можел да сдържи любопитството си. Той продължавал да задава въпроси. Оказало се, че Гладис е 32-годишна жена, която вече е претърпяла 12 операции, една от които увредила зрителния нерв и я оставила сляпа.

Джон бил толкова развълнуван от нейната история, че започнал да плаче.

Въпреки че не живеела на улицата, тя имала свои собствени проблеми и това трогнало до сълзи това мило дете. Животът му бил тежък, но той виждал, че има и други хора в трудни ситуации.

Момчето попитало какво може да направи, за да й помогне. Тя го хванала за ръката и го поканила да се помолят заедно. След като се помолили, Джон все още не бил доволен. Той извадил всички пари, които му били дадени този ден, и ги дал на Гладис. Той бил сигурен, че жената има повече нужда от тези пари!

Но това, което се случило после, било още по-удивително.

Случаен минувач на име Нджогу Ва Нджороге чул разговора им, снимал цялото действие и споделил историята във фейсбук. Постът придобил луда популярност.

„Попитах го защо реши да даде единствените пари, които имаше в джоба си“, казва Нджогу. „Той ми каза, че е избрал да ги даде, защото ако и той да страда от същото, другите ще го подкрепят.“

Джон нямал представа колко е прав! Скоро историята му се разпространила в социалните медии и щедри непознати от цял свят започнали да даряват пари в опит да помогнат. Били събрани достатъчно пари, за да покрият лечението, от което Гладис се нуждаела в Индия.

Случайната им среща помогнало на Джон да влезе в дом за деца, където успял да се върне на училище.

Накрая, за капак на всичко, това сладко момче било осиновено, получавайки както дом, така и семейство.

Advertisement