Психологически тормоз: как да се защитите от енергийна атака

Когато един човек е агресивно настроен срещу друг, това може да окаже силно негативно влияние. Независимо, че самата настройка не води до физическо насилие, агресията, която се крие в човека, съдържа силен поток от негативна енергия.

Такава енергия е способна не само да окаже психологическо въздействие, но също и да повлияе на организма ви.

Все пак трябва да се отбележи, че ще почувствате подобно неблагоприятно влияние само ако отрицателната енергия има ясно направление, тоест човекът се концентрира конкретно върху вас.

В случай на изблик на агресия (не във физически план) вие усещате енергийна атака, започвате да се чувствате лошо, да проявявате слабост, да увеличавате броя неприятни събития в живота.

Нужно е да кажем, че психологическата атака невинаги е преднамерена – човек може несъзнателно да я организира.

Също се случва когато човек е преживял много силни отрицателни емоции и накрая сте му попречили. Например човек се е стремил към своите цели, много е искал да направи нещо или да получи, а вие случайно сте го разсеяли или сте му попречили. Също може би случайно сте му напомнили за някой, когото той не може да понася.

Но има и умишлени енергийни нападения. Това се случва когато човек ви желае преднамерено злото и дори иска да прехвърли негативната енергия върху вас сам или с помощта на трети лица.

3 начина да се защитите от негативното въздействие

Описаните по надолу прийоми на самозащита срещу негативното въздействие трябва да се изпълняват хладнокръвно. За начало трябва да потренирате няколко седмици в домашни условия сутрин и вечер, преди и след сън.

По принцип се избира един или два начина за защита. При това защитата е ефективна само тогава, когато  не желаете злото на човека, който ви атакува с негативна енергия.

1. Въображаемата защита или „Аз съм празнина“

Когато усетите върху себе си негативно влияние, се отпуснете, представете си въздух, празнина и се поставете под удар. Представете си как ударът минава през вас, тоест през въздуха и се разсейва като дим. Като не трябва да се съмнявате, а да правите всичко хладнокръвно.

2. Екзестенциалната ограда или „Квит сме“

Когато почувствате върху себе си удар негативна енергия, просто си помислете „Квит сме“, като останете спокойни и не отвръщате. Ще усетите как проблемът изчезва. Просто негативната енергия, която сте изпитали върху себе си, може би е станала резултат от ваши лоши постъпки, извършени в миналото. В крайна сметка всичко, което човек прави, се връща към него като бумеранг.

3. Поведенческото прикритие или отделяне от социума

Намерете в графика си ден, когато нямате дела за вършене или са малко и незначителни. Просто трябва да се отскубнете от всичко наоколо. За тази цел изключете телефона, не говорете нищо, не гледайте  телевизия, не сядайте на компютъра и не четете вестници и списания. По-малко движения, спокойно дишане и ударът от негативната енергия ще „отскочи“ от вас и ще се върне към този, който го е пратил.

Advertisement