Български полицаи възхитиха фейсбук с тази постъпка:

Български полицаи възхитиха фейсбук с тази постъпка:
Източник: Facebook/Катя Ангелова

Често българските полицаи стават обекти на критика от страна на обществото. Според статистиците доверието на българите в полицията е най-ниско в целия ЕС. Хората просто нямат доверие на служителите на реда и със сигурност за това има много причини.

Ето защо е хубаво да се дава гласност и на добрите примери. Защото сред полицаите има много доблестни професионалисти, които съвестно си вършат задълженията да са в помощ на обществото.

Тези дни във фейсбук се споделяше и обсъждаше една много мила постъпка на двама български полицаи. Униформените, за които става ясно, че са от РУ Димитровград, са помогнали на жена на магистрала „Тракия“, като са сменили предната й гума, която се била спукала.

Ето и самата публикация, написана от жената на име Катя Ангелова:

„Днес с една приятелка пътувах до Стара Загора. До Димитровград спуках предна гума. Спирам и се суетя какво ще правя и виждам че до мен спира полицейска кола. Полицаите ме попитаха дали имам проблем и видяха какво става. Спряха след мен и ми смениха гумата без да им казвам нищо. После дойдоха с мен до близката бензиностанция и ми напомпиха резервната гума. Благодаря ви господа полицаи! А те са: Владислав Димитров и Веселин Димитров от РУ Димитровград. Те не са само служители на властта, а са ХОРА! Ще я бъде май тази държава! Още веднъж БЛАГОДАРЯ!“‘

Поздравления за двамата полицаи за благородната им постъпка! С повече такива съвестни професионалисти, без значения в коя сфера работят, тази държава наистина ще я бъде…

Advertisement