9-годишното момиче накара милиони да затаят дъх с изпълнение на „най-трудната песен“ (видео)

Наистина е впечатляващо
Източник: Amira Willighagen | Official

През 2013 година името Амира Вилигхаген става известно в родната й страна Нидерландия почти за една нощ. Нейният ангелски глас удивлява милиони и й предрича бляскаво бъдеще.

В момента, в който се появила на сцената на Holland’s Got Talent, 9-годишната Амира очаровала всички, които чули пеенето й. Истинско чудо с огромен талант, всяка изява на Амира била очаквана от публиката с нетърпение и възхищение.

За финала на музикалното шоу Амира избрала една наистина трудна пиеса – песента от операта „Турандот“ на великия италиански композитор Джакомо Пучини.

Тя разказва любовната история за Непознатия принц Калаф, принцът на Персия, който се влюбва в жестоката китайска принцеса Турандот и е готов да пожертва живота си за нея.

Наистина е впечатляващо, че едно толкова младо момиче успяло да излъчи суровата емоция, която носи това оперно произведение.

Със семпъл тоалет, допълнен със златни аксесоари и гривни, Амира приличала на истинска дива. Хор, пеещ в мрака, допълнило въздействието на песента, а това, което показала Амира, втрещило всички.

Не е изненадващо, че в крайна сметка тя печели голямата награда, след като публиката заслужено я избира на първо място.

А най-хубавото е, че момичето използва популярността си за нещо много полезно, отколкото просто да се наслаждава на аплодисментите и вниманието, което получава от феновете си.

Използвайки печалбите си, Амира създава организация с нестопанска цел, чиято цел е отварянето на паркове за деца в непривилегировани райони. Тези паркове се наричат „парковете на Амира“ и са построени за деца, които иначе никога няма да имат надежда да имат свой парк в квартала си.

Можете да разгледате представянето на Amira в ето това видео:

Днес Амира е на 19 и има много успешна кариера, която излезе извън пределите на Нидерландия. Тя има и няколко издадени албуми, последният от които е On My Own, излязъл през 2022 г.

Advertisement