8 месеца това момиче яло само по 3 ябълки на ден. Ето как изглежда след 5 години:

8 месеца това момиче яло само по 3 ябълки на ден. Ето как изглежда след 5 години:

Виктоар Масон Доксер от Франция е на 18 години. Момичето учи усърдно, завършва бакалавърската си степен. Една вечер майка й решава да заведе дъщеря си на пазар, за да се отпусне. Тогава тя дори не може  да подозира, че точно в този момент животът на Виктоар ще се превърне в истински кошмар.

В търговския  център красивото момиче  било забелязано от престижна агенция за модели. Виктоар винаги е мечтала да се занимава с политика, но шансът, за който всяко момиче мечтаело в тийнейджърските си години, не можело да не привлече младата студентка.

модел

Скоро Виктоар вече правела първите си стъпки в кариерата на модел. От този ден нататък животът й започнал да се превръща в ад…

Момичето се чувствало просто изгубено в дивата джунгла на модния  бизнес, където цареше нездравословна слабост. „Никой не ми каза: трябва да отслабнеш. Казаха ми: през септември имаме седмица на модата, размерът на дрехите е 32-34 – трябва да се впишеш в него.“

френски-модел

За два месеца студентката трябвало да свали около десет килограма. Диета? Три ябълки на ден. И газирана вода – кара ви да се чувствате сити. Освен това си позволявала парче пиле или риба веднъж седмично.

Стратегията сработила! И така Виктоар, с ръст 1,78, тегло 47 кг, започнала да блести на модните подиуми в Париж, Милано и Ню Йорк. Момичето работело с такива известни марки като Alexander McQueen и Miu Miu. Постепенно тя станала много популярна, попаднала сред двадесетте най-добри модела.

модна-корица

Но зад целия този блясък се криела една жестока истина. Виктоар започнала да боледува от анорексия: „Изглеждаше, че нямам пулс, губех косата си, менструацията ми спря.“ Момичето си спомня с ужас как редовно припадала след модни ревюта.

Най -лошото е, че всички снимки на моделите се обработват с фотошоп: „Винаги са ми добавяли бузи и скули“, казва Виктоар. – Моделите, които все още работят за тях, ще кажат, че лъжа – искат да продължат кариерата си, затова не казват нищо.

анорексия

За да избегнат подозрения от пресата, те ядат хамбургери пред журналисти, а след това, когато камерите са изключени, тичат към тоалетната, където повръщат “.

Като станала възрастна Виктоар осъзнала, че вече се е загубила като личност. Тя станала много самотна. Момичето изпаднало в дълбока депресия и виждала само един изход от нея.

След 8 месеца моделство тя опитала да се самоубие. „Никой не разбра. Всички казваха „Да, животът ти е мечта на всеки!“ Но никога не съм бил толкова нещастна“, споделя Виктоар.

модел

В крайна сметка момичето решило да прекрати договора и кариерата си на модел. 23-годишна французойка наскоро написа книга, наречена :Винаги недостатъчно слаба. Дневник на модела ”, в който тя истински описва всичко: жестоката диета, ужасяващите параметри, дизайнерите, за които жената е просто обект на сексуален глад.

„Карл Лагерфелд казва: „Костюмите на Chanel не са подходящи за жени с гърди. Но жената по природа трябва да има гърди! Защо просто не шият това, което подхожда на жените!“

Историята на Виктоар дори вдъхновила правителството да приеме закон, забраняващ твърде строгите мерки на модела. „Бягайте, ако някой каже, че трябва да отслабнете!“ – съвет, който опитният модел би искал да даде на всички млади момичета, които мечтаят за подиума.

красива-французойка

Днес Виктоар се връща във форма, носи размер 38 и започва театрална кариера. Тя е само един от малкото модели, които се осмелиха да кажат на хората цялата истина, скрита зад кулисите на модния бизнес. Споделете нейната история, ако тя ви е докоснала!

Advertisement
Фейсбук коментари