Мъж държи ръката си във въздуха от 1973 г. Обърнете внимание на пръстите му…

Мъж държи ръката си във въздуха от 1973 г. Обърнете внимание на пръстите му...

Амар Бхарати е индийски садху (аскет), който бил просто обикновен човек, живеещ нормален живот със съпругата си и трите си деца. Но през 1973 г. той вдигнал дясната си ръка във въздуха в чест на божеството Шива и никога повече не я пуснал.

През 1970 г. той променил целия си живот и решил да се откаже от всичко: жена си, децата, нормалния начин на живот – и напълно да се отдаде на индийския бог Шива. Мъжът започнал да се скита по пътищата на Индия, облечен в дрехите на садху, носейки със себе си само метален тризъбец.

След 3 години той осъзнал, че все още е твърде свързан с обичайния живот и решил да се дистанцира напълно от него, като вдигне дясната си ръка нагоре.

Аскетът просто повторил символиката на ръката на Бхарати, показвайки пълна преданост към божеството си.

Оказа се, че това не е първият подобен случай, но пък е най -продължителният.

индийски-аскет

Ръката му обаче напълно атрофирала и се застопорила във вертикално положение заради нежеланието на Амар да я спусне дори за няколко минути.

Странникът изпълнява необичайни задачи и ритуали през целия си живот и само и единствено в името на своята вяра. Това включва: да спите изправе, да не яде в дълъг период от време и да се къпе.

атрофирала-ръка

Мненията за постъпката на Амар са коренно различни:

„Още един пример за безумието на всички религии“, коментира един читател. „Този ​​човек не само страда, но и насърчава другите да направят същото“.

Други го защитават и аплодират всеотдайността му.

„Много хора не разбират какво точно се случва тук и затова са изненадани да видят постъпката на Амар. Той е само отдаден и истински вярващ, решил да посвети целия си живот на вяра и служене на Бога. Може би постъпката му изглежда прекалена за мнозина: но всичко зависи от това дали наистина вярваме или не. „

Advertisement
Фейсбук коментари